DSCN0099 (2).JPG

Järvenpää on erityisesti Sibeliuksen kaupunki. Järvenpääläisen kuvanveistäjän Erkki Erosen muotoilema Sibeliuksen patsas paljastettiin

Bjarne Westermarckin perinneyhdistys ja Järvenpään kulttuuri- ja tapahtumapalvelut järjestivät viime lauantaina Bjarne Westermarck -juhlaseminaarin, jossa juhlistettiin 70-vuotiasta Järvenpään kaupunkia ja kunnioitettiin maanviljelysneuvos Bjarne Westermarckin elämäntyötä Järvenpään taajaman perustajana ja valtakunnallisena vaikuttajana. Tilaisuudessa julkaistiin myös Westermarckin elämäkerta. Osa juhlaseminaarista oli katsottavissa Järvenpään YouTube-kanavalta, ja siinä osuudessa kuultiin neljä asiantuntijapuheenvuoroa. Professori Laura Kolbe Helsingin Yliopistosta esiintyi videoyhteyden välityksellä Tukholmasta, paikalla olivat tekniikan tohtori Mikko Dufva Suomen itsenäisyyden juhlarahastosta, Sitrasta, Suomen kansallisoopperan ja -baletin pääjohtaja Gita Kadambi sekä K-kauppias Markku Hautala maailman parhaaksi valitusta järvenpääläisestä ruokakaupasta K-Citymarketista. Olipa kiinnostavaa kuunnella eri näkökulmista esitettyjä puheenvuoroja entisestä koulukaupungista. Ihan tuli sellainen tunne, että Järvenpäässä voisi vaikka asua sitten, kun omakotiasumiselle pitää miettiä vaihtoehtoja.

Olen taas osallistunut ensi kevään riemuylioppilasjuhlaan kutsuttavien Järvenpään yhteiskoulun vuoden 1972 ylioppilaiden yhteystietojen etsintään. Etsintätyö on edennyt tosi nopeasti aktiivisten riemuylioppilaiden toimesta.

Sunnuntaina kävin hakemassa Merjalta kurpitsoita viime vuoden tapaan. Nyt sain mukaani kolme kurpitsaa, joista isommat painoivat 4,7 ja 4,6 kiloa ja pienimmän punnitsin kuorittuna ja kuutioituna, kuutioita oli 1,6 kiloa. Näistä olen nyt neljän päivän aikana tehnyt kurpitsa-puolukkasosetta ja kurpitsa-vanilja-sitruunahilloa, kurpitsapikkelssiä, mausteista kurpitsakakkua, kurpitsa-sinihomejuustokeittoa ja kurpitsalaatikkoa, jonka ajattelin pakastaa joulua varten. Netistä löytyy runsaasti helppoja ohjeita, joita on kiva kokeilla.

Sipoon suomalaisen seurakunnan ystäväpalvelu on ollut pysähdyksissä maaliskuusta 2020 tämän vuoden syyskuuhun asti koronaviruspandemian takia. Nikkilän Pappilassa järjestettiin tällä viikolla ystäväpalvelun vapaaehtoisten tapaaminen nyt, kun ystäväpalvelutoiminta on taas käynnistynyt. Meitä oli paikalla kahdeksan vapaaehtoista ja ryhmän vetäjä Riitta. Juotiin kahvit ja keskusteltiin ystäväpalvelukokemuksistamme. Neljä vuotta sitten aloin käydä pitämässä seuraa rouvalle, joka sairauksiensa vuoksi ei enää juurikaan liiku kotinsa ulkopuolella. Sillä aikaa kun olen hänen seuranaan, hänen miehensä pääsee hoitamaan kauppa- ja muita asioita sekä ulkoilemaan.