Lake Worthin ja sen lähikaupunkien paikallinen ilmaislehti Observer ilmestyy kerran viikossa torstaisin. Eilen ilmestyneessa Observerissa etusivu oli lähes kokonaan omistettu Suomea ja suomalaisia Floridassa käsitteleville aiheille ja Suomi-aiheet jatkuivat lehden sisäsivuilla.

Boynton Beach, joka on Yhdysvaltain kolmanneksi suurimman osavaltion Floridan kolmanneksi suurimman piirikunnan Palm Beachin kolmanneksi suurin kaupunki, on solminut ystävyyskaupunkisopimuksen Rauman kaupungin kanssa. Tilaisuutta juhlistettiin viime viikolla Benvenuto-ravintolassa, jossa Boynton Beachin pormestari Steven Grant julisti virallisesti ystävyyskaupunkisuhteen alkaneeksi. Suomen eduskunnan puhemies Maria Lohela osallistui seremoniaan, jossa hän otti vastaan ystävyyskaupunkijulistuksen.

Suomalais-amerikkalaisen kauppakamarin puheenjohtaja Esa Jokela totesi ystävyyskaupunkitilaisuuden puheessaan, että tänä vuonna 100-vuotisjuhlaansa viettävällä Suomella on yksi maailman menestyksekkäimmistä koulujärjestelmistä.  Hän totesi myös, että Suomi on korkean teknologian maa, joka tunnetaan muun muassa luksusristeilyalusten rakentajana. Näitä Suomessa rakennettuja aluksia risteilee myös Miamista ja Fort Lauderdalesta eri puolille Karibian saaristoa. Peter Makila, Suomen kunniakonsuli Palm Beachin piirikunnassa, puolestaan kertoi, että Amerikan-suomalaisilla on ollut merkittävä rooli Palm Beachin piirikunnan kehittämisessä. Palm Beachin alueella on enemmän juuriltaan suomalaisia kuin missään muualla Yhdysvalloissa.

Palm Beachin piirikunnan kaupungeista myös Lake Worthilla ja Lantanalla on ystävyyskaupungit Suomessa. Lake Worthin ystävyyskaupunki on Lappeenranta ja Lantanan Lapua.

Observerissa kerrotaan myös maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna Lake Worthin Bryant Parkissa pidettävästä Midnight Sun Festivalista. Kolmipäiväisen festivaalin suomalaisesiintyjiä ovat laulajat Hanna Pakarinen ja Diandra Flores sekä Jari & Taika -orkesteri. Tilaisuudessa on tarjolla monenlaista syötävää; suomalaisten ruokien lisäksi myös meksikolaisia, italialaisia ja amerikkalaisia ruokia. Paikalla on myös myyntikojuja, joista voi ostaa pääasiassa suomalaisia tuotteita. Festivaalin ohjelmassa on muun muassa antiikkiautojen näyttely ja eukonkannon Floridan mestaruuskilpailu, josta lehdessä on laaja artikkeli.

Eukonkantokisaa mainostetaan erittäin hauskana ja jännittävänä tapahtumana, joka kannattaa ehdottomasti nähdä. Ensimmäiset nykyaikaiset eukonkantokisat järjestettiin Suomessa vuonna 1992 ja muutamaa vuotta myöhemmin mukaan tuli osallistujia muistakin maista. Kisassa on yleisen sarjan lisäksi seniorisarja sekä painon mukaan määräytyvä sarja. Lisäksi palkitaan omaperäisimmin pukeutunut pari. Yleisen sarjan voittajapari pääsee viikoksi Suomeen osallistumaan kesäkuun lopussa Sonkajärvellä pidettävään eukonkannon maailmanmestaruuskisaan.

Observerissa mainostettiin myös lauantaina Palm Springsin kirjastossa pidettävää Suomen 100-vuotisjuhlaa, jossa kuullaan otteita Kalevalasta, tilaisuuden vierailijana on Peter Makila ja Katrillit-kansantanssiryhmä. Myös Kerhotalon lauantain räiskäleaamiaisesta ja sunnuntain bingosta oli ilmoitus lehdessä.