P1030507 (2).JPG

P1030571 (2).JPG

Lemmenlaaksossa on suuret korkeuserot.

Aamupäivällä ajoin Paippisiin ja menimme Martin kanssa kävelemään Sipoon ja Järvenpään rajalla olevalle luonnonsuojelualueelle Lemmenlaaksoon, joka on jääkauden muovaama alue Keravanjoen varrella. Sen lehtoalueella kukkii muun muassa sini-, valko- ja keltavuokkoja, tosin nyt niiden aika oli jo hieman mennyt ohi, mutta kukassa oli muita kevään ja alkukesän kukkivia kasveja. Alueella on melkoiset korkeuserot, joten liikkuminen siellä vaatii jonkinlaista kuntoa. Lintujen pesintäaikaan 1.4. - 15.7. alueella liikkuvien on pysyttävä merkityillä poluilla. Alueella on myös laavu ja tulentekopaikka, jonne pitää kuitenkin viedä omat puut.

Kotiin ajaessani kummastelin Nikkilässä, kun kirkkojen tienoilla oli väkeä poikkeuksellisen runsaasti ja lisäksi uuden kirkon luona näytti olevan joku liikenteen pysäyttäjä valmiina tarvittaessa seisauttamaan liikenteen. Sipoon Sanomissa sitten kerrottiin, että Sipoon kirkoissa kuvattiin Luokkakokous 2 -elokuvaa. Elokuvan pääosissa ovat Jaajo Linnonmaa, Aku Hirviniemi ja Sami Hedberg, ja Sipoossa, jossa on kaksi kaunista kirkkoa lähellä toisiaan, kuvattiin hautajaisia vanhassa kirkossa ja häitä uudemmassa kirkossa. Sipoon seurakunta on kuulemma ollut hyvin myötämielinen kuvauksien suhteen, mikä on ollut iloinen asia kuvausryhmälle. Sipoossa kuvatuissa kohtauksissa oli noin 80 avustajaa, jotka olivat eri puolilta Suomea.

Elokuva Luokkakokous 2 tulee elokuvateattereihin tämän vuoden loppupuolella. Luokkakokous 1 -elokuva oli viime vuoden katsotuin kotimainen elokuva, joka keräsi peräti 505 000 katsojaa. Sen verran tämä elokuva nyt herätti kiinnostusta, että pitänee lainata se kirjastosta ja sitten aikanaan myös katsoa tämä kakkososakin.

Illalla menimme Kansallisoopperaan katsomaan ja ennen kaikkea kuuntelemaan Carl Orffin Carmina Buranaa, joka on ”Maallisia lauluja laulajille ja kuoroille laulettavaksi instrumenttien ja maagisten kuvien kanssa”. Carmina Buranan esittivät Suomen Kansallisoopperan orkesteri, kuoro ja lapsikuoro sekä solistit sopraano Hanna Rantala, tenori Sergey Balashov sekä baritoni Ville Rusanen.

Carmina Burana oli musiikillisesti upea, ja esityksen päätyttyä yleisö osoitti seisten suosiotaan esiintyjille. Olemme samaa mieltä Helsingin Sanomien musiikkitoimittaja Vesa Sirénin kanssa, että Carmina Burana oli musiikin juhlaa mutta että Kansallisooppera olisi voinut panostaa musiikin lisäksi myös esitykseen, johon olisi sopinut esimerkiksi tanssi ja muu visualisointi. Nyt Kansallisooppera oli kuitenkin tyytynyt konserttiesitykseen.