Aamiaisen jälkeen päätin lähteä lähimetsään katsomaan, löytyisikö sieltä kantarelleja. Niitä ei meidän metsissä juurikaan kasva, mutta nyt kun on ollut poikkeuksellinen kesäsää, ajattelin tehdä pienen kierroksen. Löysinkin kaksi kantarellikasvustoa, joista toisessa kasvoi niin paljon kantarelleja, etten ole ennen sellaista määrää kerrallaan nähnyt. Keräsin isoimmat sienet ja jätin loput jatkamaan kasvamista. Käyn sitten viikon kuluttua katsomassa, ovatko ne vielä tallella vai onko joku muukin löytänyt tämän paikan.

Kantarelleja.jpg

Kantarelleja lähimetsässä.

Metsässä oli jo hirvikärpäsiä ja hyttysiä oli paikoin tosi paljon ja ne hyökkäsivät kimppuun heti, kun pysähdyin poimimaan sieniä. Kun olin matkalla kotiin lammen takaisessa metsikössä, niin yhtäkkiä alkoi kuulua rytinää ja nuori hirvi juoksi ohi lähietäisyydeltä. Lammen lähellä oli myös niin paljon mustikoita, että toin kantarellit kotiin ja lähdin keräämään vielä muutaman litran mustikoita. Antti oli käynyt kaupassa ja ostanut laatikollisen mansikoita. Puhdistin ne ja ne olivat aivan ensiluokkaisia, joukossa ei ollut yhtään huonoa mansikkaa. Niinpä Antti haki niitä vielä toisen laatikollisen. Tämän jälkeen selkä oli vähän jäykän oloinen.

Mansikat on pakastettu, tosin osa jätettiin syötäväksi, mustikat on pakastettu ja kantarellit on kuumennettu pannulla niin, että neste on haihtunut. Kaivoin myös pakastimesta viimevuotiset, ja taisi joukossa olla edellisvuotisiakin, punaherukat ja laitoin ne sitruunahapon kanssa mehustumaan. Niistä tulee hyvää, laimennettavaa mehua.