DSC03421 (3).JPG

 

Edessä on sulaa, joten lumikengillä ei tähän suuntaan voi jatkaa.

 

DSC03510.JPG

 

Porvoon kirkko Näsinkiveltä kuvattuna.

 

Tulin Suomeen tammikuun puolivälin jälkeen neljäksi viikoksi, jotka ovat pian menneet. Olen kuluneen kuukauden aikana tavannut perheenjäseniä ja ystäviä. Olen nauttinut teatterista, taiteesta ja musiikista ja tutustunut Suomi100-juhlavuoden tarjontaan. Luonnonpäivän, 4.2., kunniaksi kaivoin lumikengät varastosta ja lumikenkäilin Hangelbyjärven ympäri. Kampaajalla ja kasvohoidossakin olen käynyt, kun käyn niissä mieluummin täällä Suomessa tuttujen ammattilaisten luona kuin Floridassa. Huhtikuussa pidettävän luokkajuhlan valmistelu on myös jatkunut. Harmikseni olen joutunut toteamaan, että television ohjelmatarjonta on toivottoman heikkoa. Iltaisin, kun olisi ollut aikaa katsoa televisiota, sieltä ei ole tullut mitään katsomisen arvoista.

 

Viime viikolla juhlimme Ritvan syntymäpäivää hieman myöhässä ja kävimme Ritvan ja Penan kanssa lounaalla Herttoniemenrannan italialaisessa ravintolassa. Jarkon perheen kanssa kävimme puolestaan yhtenä iltana syömässä Porvoon italialaisravintolassa Rossossa. Leilan kanssa tavattiin Porvoossa ja lounastettiin Zum Beispiel -ravintolassa. Merja ja Keijo kutsuivat äidin, isän, Martin, Helinän ja minut kotiinsa syömään ja viettämään iltapäivää heidän kanssaan.

 

Rianan kanssa on käyty valokuvaamassa Porvoon vanhaa kaupunkia ja tehty kaikenlaista kivaa. Kävimme muun muassa katsomassa elokuvan Onneli, Anneli ja Salaperäinen muukalainen.

 

Paippisissa on tehty äidin, isän ja Martin kanssa yhdessä ruokaa ja leivottu. Äidin ja isän kanssa on käyty terveyskeskuksessa vuositarkastuksessa ja isän kanssa on käyty sekä silmäpistoksessa että kuulontutkimuksessa.

 

Leenan ja Jukan kanssa tehtiin viime viikon sunnuntaina mukava Sipoo-kierros, jonka aloitimme keittolounaalla Leipomo-kahvila N'avettassa. Siellä vierähtikin pari tuntia, minkä jälkeen ajoimme Gumbostrandiin, jossa käytiin katsomassa taidetta Gumbostrand Konst & Formissa.

 

Sää on ollut hyvin vaihtelevaista, on ollut lähes kahdenkymmenen asteen pakkasia ja usean asteen lämpötiloja. Välillä on ollut äärettömän liukastakin. Viime päivät ovat olleet upeita aurinkoisia pakkaspäiviä. Yön ja päivän lämpötilaero on ollut täällä etelässä enimmillään kymmenen astetta, tällöin yöllä oli pakkasta neljätoista astetta ja päivällä neljä astetta. Kevät etenee vauhdikkaasti ja valoisa aika lisääntyy yli puolella tunnilla viikossa.

 

Floridassa odottavat ensi viikon puolivälistä lähtien monenlaiset tapahtumat, tulossa on muun muassa musiikkiteatteria, katumaalausfestivaali, Suomi-talon ja Kerhotalon tapahtumia ja käynnit erilaisissa luontokohteissa. Helmikuun lopussa alkaa kolmen viikon matka Etelä-Amerikkaan.