received_161393441921920.jpeg

 

Pitkästä aikaa sain tilaisuuden tavata nuorimman lapsenlapseni Edenin huoltoaseman parkkipaikalla. Tapaamisen alussa Eden nukkui asuntoautossa ja minä näin hänet lasin läpi. Juttelimme Hennan ja Jarnon kanssa parkkipaikalla turvallisen matkan päässä toisistamme. Kun itkuhälytin ilmoitti Edenin heränneen, Henna meni asuntoautoon ja tervehdimme toisiamme Edenin kanssa auton ikkunan läpi. Eden oli iloinen ja nauraa hekotti äitinsä sylissä ja minä vilkutin ulkopuolelta.

En ole vuosikausiin tehnyt simaa, koska olemme vappupäivänä perinteisesti käyneet Söderkullan torilla kuuntelemassa Sibbo Sångarbröder -kuoron vappu- ja kevätlauluesitystä, ja samalla olemme ostaneet partiolaisten torilla myymää simaa. Nyt kuitenkin tein viiden litran sima-annoksen, joka pitäisi pian pullottaa. Ostin myös viimeksi kaupassa käydessäni juhlasimaa, joka osoittautui ihan hyväksi ja simanmakuiseksikin.

Aikani kuluksi kokosin vuosien mittaan otetuista telkkäkuvista kuvakirjan, jota tehdessä totesin, että kuvia on erityisesti viime vuosien aikana otettu melkoinen määrä, erityisesti emoista poikasineen pihalammessa. Laskelmien mukaan tämän vuoden ensimmäisten poikasten pitäisi kuoriutua ensi viikon alussa, ja siinä vaiheessa pönttöjä vahditaan tarkasti. Vielä koskaan emme ole onnistuneet näkemään poikasten lähtöä pöntöstä, vaan ne on nähty vasta lammessa uimassa. Jospa sitten tänä vuonna?

 

P1230158.JPG

Kuva telkkäemosta yhdeksän poikasen kanssa 2.6.2019.