1 Lauttasaaressa Hennan, Jarnon ja Oskun kanssa (2).jpg

 

Sunnuntaina aamupäivällä huristin Itäkeskuksesta Lauttasaareen metrolla Hennaa ja Jarnoa tapaamaan. Sain heiltä pääsiäisyllätyksen jo näin ennen pääsiäistä, koska he viettävät pääsiäisen Kreetalla. Tämä yllätys tuottaa suurta iloa meidän koko perheelle! Kävimme Hennan, Jarnon ja Oskun kanssa kävelemässä pitkin Lauttasaaren rantoja. Siellä on kauniita kalliorantoja, joilla on ilo kävellä ja ulkoiluttaa Oskuakin. Kävelyn jälkeen mentiin syömään Casa Mareen, jossa Hennan ja Jarnon tuttu tarjoilijakaveri soi "Jarnon mammalle" erityiskohtelun. Ruokakin oli hyvää: valkoista ja vihreää parsaa sekä paistettua nieriää.

Illalla televisiosta alkoi samaan aikaan sekä naisten jääkiekon MM-finaali, jossa Suomi ja Yhdysvallat olivat vastakkain että eduskuntavaalien vaalivalvojaiset. Molempia piti seurata ja molemmat olivat jännittäviä. Suomen tekemän maalin hylkääminen jatkoajalla oli oikeusmurha muidenkin kuin vain minun mielestä. Jouduttiin siis voittomaalikilpailuun, jossa nähtiin selvästi, että suomalaiset eivät olleet tällaiseen tilanteeseen valmistautuneet. Näin voitto meni Yhdysvaltoihin, mutta oli selvästi nähtävissä, että heidän voitonjuhlintansa jäi melko vaisuksi.

Vaalien ratkaisu oli äärimmäisen tasainen, ja hallitusneuvotteluista odotetaan haasteellisia. Eniten eduskuntapaikkoja saaneen SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne aloittaa hallitusneuvottelut pääsiäisen jälkeen, mutta viekö hän ne päätökseen, se jää nähtäväksi. Sipooseen saatiin kaksi kansanedustajaa: Heikki Vestman (kokoomus) ja Harry Harkimo (Liike Nyt).