Nykyihmisellä täytyy olla melkoinen määrä erilaisia latureita mukanaan matkoilla. Meilläkin on kahden kameran laturit, kahden puhelimen yhteinen laturi, kahden sähköhammasharjan yhteinen laturi ja tietokoneen verkkovirtajohto. Näistä on pidettävä hyvää huolta, ettei niitä vain unohda hotelliin, koska silloin tulisi ongelmia.

DSC06590a.jpg

Helenenhof-hotelli Tietzowissa.

Aamiaisen syötyämme lähdimme ajamaan Helenenhof-hotellista, joka on saanut nimensä sen nykyisen omistajan isoäidin mukaan, seuraavaan kohteeseemme Stralsundiin Saksan pohjoisrannikolle. Poikkesimme vielä matkan varrella Linumissa katsomassa haikaroiden pesimispuuhia ja sen jälkeen ajoimme suoraan Stralsundiin. Sää oli pääosin melko aurinkoinen mutta viileä. Lämpötila oli päivällä viidentoista asteen paikkeilla.

Huoneemme Stralsundissa arcona Hotel Balticissa ei ollut vielä siivottu, kun saavuimme sinne, joten lähdimme Stralsundin satamaan, josta laivat lähtivät tunnin järvikierrokselle Stralsundin ulkopuolelle. Mekin lähdimme laivamatkalle. Sää oli aurinkoinen, mutta tuuli oli paikoin melko voimakas ja vaikka meillä olikin takit päällä, välillä olo tuntui aika viileältä.

DSC06646a.jpg

Näkymä järveltä Stralsundin kaupunkiin. Kuvassa Nikolainkirkko, jonka rakentaminen alkoi vuonna 1234.

Kierroksen jälkeen kävimme syömässä hotellin lähellä olevassa pikaruokapaikassa currywurstit ja ranskalaiset perunat. Illalla kävin vielä katselemassa UNESCOn maailmanperintöluetteloon kuuluvaa Stralsundin vanhaa keskustaa, jossa on ainakin neljä valtaisan suurta punatiilikirkkoa. Kävin katsomassa kolmea kirkkoa, mutta mikään niistä ei ollut enää auki. Eniten täkäläisissä kirkoissa hämmästytti niiden valtava koko. Koko keskustaa en ehtinyt katsoa, mutta huomenna jatketaan. Stralsundin kaupunki kuului Ruotsille 30-vuotisen sodan jälkeen vuodesta 1648 vuoteen 1815 asti ja matkaopaskirjan mukaan täällä näkyy vahva skandinaavinen vaikutus, jota en vielä kuitenkaan ehtinyt aistia.

DSCN2580a.jpg

St. Spirit -luostarin katukäytävä Stralsundissa.

Näissä kaupungeissa, joissa olemme yöpyneet matkan aikana, missään ei ole ollut kaduilla suojateitä merkittyinä, ei katuun eikä liikennemerkein, mikä on vähän ihmetyttänyt. En sitten tiedä, onko risteyksissä kuitenkin ikään kuin suojatie, josta pääsee ylittämään kadun ja autojen kuuluu pysähtyä. Pitänee ottaa selvää asiasta.