Tiistai 10.3.2015

DSCN0053.JPG

Kalkkunakondori.

Tiistai-aamu oli aurinkoinen ja lämpötila hieman yli kaksikymmentä astetta. Tietysti sateisella säällä olisi ollut mukavampi lähteä Suomeen, mutta kyllä kotiinlähtö tuntui ihan kivalta kauniissakin säässä. Naapuritalon katolla käyskenteli outo lintu, joka lintukirjasta tutkittaessa paljastui kalkkunakondoriksi. Ehdin kuvata sitä juuri ennen kuin piti lähteä lentokentälle. Pientä jännitystä lähtöpuuhiin toi aamutelevisiossa kerrottu uutinen Lake Worthissa sattuneesta junaonnettomuudesta, jonka takia useita teitä oli suljettu kokonaan, koska pitkä tavarajuna, joka seisoi paikallaan, tukki ne. Onnettomuudessa oli jalankulkija jäänyt junan alle, ja se aiheutti monen tunnin ruuhkat aamuliikenteeseen. Kun me lähdimme kentälle kymmenen aikoihin, ruuhkat olivat jo ohi ja kaikki tiet avattu liikenteelle.

Kotimatka sujui hyvin. JetBluen lento West Palm Beachista New Yorkiin oli hyvin aikataulussa. Kone oli lähes täynnä. Ainoa tyhjä paikka taisi olla minun vieressäni. New Yorkin lentokentällä söin erittäin herkullisen harmpurilaisen, jossa oli karamellisoitua sipulia, pekonia ja sinihomejuustoa normaalien ainesten lisäksi.

DSCN0067 korj..jpg

New Yorkissa oli harmaa päivä ja satoi vettä.

Finnairin koneessa New Yorkista Helsinkiin oli melko paljon tyhjiä paikkoja. Viime aikoina, kun olemme lentäneet New Yorkiin tai sieltä Suomeen, kone ei ole ollut läheskään täynnä niin kuin se joitakin vuosia sitten aina oli. Minulla oli Finnairin koneessa hyvä paikka rivillä, jonka edessä ei ollut istuinriviä vaan toista metriä tyhjää tilaa. Jälleen viereinen paikka jäi tyhjäksi. Sain jopa nukutuksi jonkin aikaa koneessa sen jälkeen, kun illallinen oli tarjoiltu ja valot sammutettu. Viereisellä penkkirivillä istuneen nelihenkisen perheen pienempi poika itki aika paljon matkan aikana, mikä hieman häiritsi nukkumista.

Keskiviikko 11.3.2015

Kone laskeutui Helsinki-Vantaalle keskiviikko-aamuna puoli tuntia etuajassa, kello 8.20, ja kun laukutkin tulivat nopeasti, olin kotona jo kymmentä yli yhdeksältä. Päivä oli aurinkoinen. Kierros pihalla osoitti, että vielä on joitakin lumikasoja jäljellä ja lampikin on jäässä, mutta tänään oli niin kaunis päivä, että jos sää jatkuu samanlaisena, niin viikossa saattavat lumet ja jäät kadota meidän pihalta ja lammesta.

Kaisa Mäkäräinen hiihti pronssille tämän päivän MM-ampumahiihtojen normaalimatkalla. Jos hän olisi ampunut kahden ohilaukauksen sijasta vain yhden, niin hän olisi voittanut, mutta ei kannata jossitella. Hyvä, kun saatiin mitali, sillä kisa oli erittäin jännittävä.