Eilen tiistaina oli vielä kuumetta, joten päivä meni kokonaan levossa. Tänään kuumetta ei enää ollut, mutta olo oli niin voimaton, etten jaksanut tehdä mitään. Postilaatikollakin käynti otti voimille. Pitkään aikaan en ole ollut niin tylsistynyt kuin eilen ja tänään. Tylsistyminen on varmaankin merkki siitä, että tauti alkaa olla voitettu. Tvkaistalta katselin joitakin televisio-ohjelmia, eilen katsoin muun muassa TV1:n ohjelman Kiehtova maailma: Maustematkalla, jonka tämänkertaisessa osassa tutustuttiin muskotin viljelyyn ja sadon korjaamiseen Grenadassa. Ohjelmassa näytettiin myös ruoanlaittoa ja kaikissa valmistettavissa ruoissa muskottipähkinä tai muskottikukka olivat päämausteina. Muskotti onkin melkoisen monikäyttöinen mauste. Suurina annoksina käytettynä se saattaa kuitenkin aiheuttaa hallusinaatioita.

Katsoin myös Jimiltä Jyrki Sukulan makujen maa -ohjelman. Tässä jaksossa Jyrki Sukula oli Salossa tutustumassa speltin viljelyyn. Ruoaksi hän valmisti spelttipastaa hirviragun kanssa sekä speltti-raparperivispipuuroa. Meilläkin syötiin aikaisemmin usein aamuisin spelttipuuroa, joka onkin minusta maukkaampaa kuin muista hiutaleista tehdyt puurot. Täytynee palauttaa spelttipuuro aamupuurojen joukkoon.

Kolmas ruoka-aiheinen ohjelma, jonka katsoin, oli MasterChef VIP, jossa jäljellä olevat neljä kilpailijaa saivat mysteerilaatikosta kokonaisen mateen, joka heidän piti nylkeä ja valmistaa siitä madekeitto. Toisena tehtävänä oli aterian valmistaminen hirvenlihasta, kateenkorvasta tai karitsanmaksasta. Kiinteistövälittäjä Kaisa Liski, mallitoimiston toimitusjohtaja Laila Snellman ja rock-muusikko ja runoilija A.W. Yrjänä saivat kyseisistä raaka-aineista upeita annoksia, jotka näyttivät maistuvan myös kisan tuomareille Tomi Björckille ja Henri Alénille. Nämä kolme kisailijaa selviytyivät MasterChef VIP -finaaliin. Ruokaohjelmia tulee televisiosta tosi paljon. Joskus niitä on ihan hauska katsoa, vaikka ei niistä juuri ideoita omaan ruoanlaittoon saisikaan.

Koska on kevät, televisiosta tulee myös puutarhaohjelmia. Eilen alkoi MTV3:lta Suomen kaunein piha -kisa, jossa kahdestakymmenestäneljästä etukäteen valitusta pihasta valitaan se kaikkein kaunein. Ensimmäisessä osassa esiteltiin kolme rinnetontilla sijaitsevaa tosi kaunista ja hyvin hoidettua pihaa. Näistä ohjelman kolme tuomaria valitsivat mielestään kauneimman pihan jatkoon.

Nelosella alkoi maanantaina uusi sarja Aatami etsii Eevaa. Ohjelmassa toisilleen ennestään tuntemattomat sinkut pääsevät viettämään sokkotreffejä autiolle paratiisisaarelle. Saarella sinkut tapaavat toisensa ja viettävät siellä alastomina muutaman päivän. Ei alastomuus tee muuten tyhjänpäiväisestä ohjelmasta kiinnostavaa.

Päivä oli aika tuulinen, vaikka täällä tuulet jäivätkin paljon ennustettua vähäisemmiksi. Aamupäivällä tuli kuitenkin muutamia voimakkaita tuulenpuuskia, ja ilmassa lentävillä linnuillakin näytti olevan vaikeuksia pysyä suunnassaan.