Lentomatka 17.1. Floridasta Suomeen sujui mukavasti. Konekaan ei ollut aivan täynnä, ja kun viereinen paikka jäi tyhjäksi, tilaa oli hieman normaalia enemmän. Nukuin osan matkasta ja katsoin lähes kahden tunnin mittaisen amerikkalaisen draamaelokuvan Florence (Florence Foster Jenkins). Elokuva kertoo todellisen henkilön, yhdysvaltalaisen varakkaan seurapiirirouvan Florence Foster Jenkinsin (1868 - 1944) elämästä. Elokuva kertoo myös Florencen (Meryl Streep) ja hänen aviomiehensä ja managerinsa, epäonnistuneen näyttelijän St. Clair Bayfieldin (Hugh Grant) yhteiselämästä ja avioliitosta.

 

Florence harrasti laulua, vaikka hän ei osannutkaan laulaa. Häntä sanottiin maailman huonoimmaksi laulajaksi. Koska hän oli rikas, hänellä oli varaa palkata itselleen taitavia opettajia ja säestäjiä. Hänestä tuli aikanaan kuuluisuus, jonka konsertit myytiin loppuun. Kuitenkin hänelle myös naurettiin ja häntä pilkattiin.

 

Florencen laulaminen oli kamalaa kuultavaa. Meryl Streep oli aivan loistava Florencena, mutta hyvä oli myös Hugh Grant hänen aviomiehenään. Elokuva oli monella tavalla koskettava, sen tunnelma oli pääosin surumielinen mutta paikoin myös hyvinkin hilpeä. Oli erittäin miellyttävää katsoa englanninkielistä elokuvaa, jonka näyttelijät puhuvat hyvin selkeästi ja ymmärrettävästi niin kuin Streep ja Grant tässä elokuvassa puhuivat.

 

Florence oli ehdolla parhaan elokuvan Golden Globe -palkinnon saajaksi ja Meryl Streep ja Hugh Grant olivat ehdolla parhaan naispääosan ja parhaan miespääosan esittäjän palkinnon saajiksi musikaali- tai komediaelokuvien sarjassa. Näiden kategorioiden kaikki Golden Globe -palkinnot menivät kuitenkin elokuvalle La La Land, joka kyllä ansaitsi palkintonsa, vaikka Florence ei minusta siitä jäänytkään yhtään jälkeen.

 

Tämän vuoden Oscar-ehdokkaat julkistettiin tiistaina. La La Land sai Oscar-ehdokkuuden kaikkiaan neljässätoista kategoriassa. Aikaisemmin vain kaksi elokuvaa, Kaikki Eevasta (1950) ja Titanic (1997), ovat saaneet näin monta Oscar-ehdokkuutta. Meryl Streep on Oscar-ehdokkaana parhaan naispääosan esittäjän kategoriassa (Florence). Uskoisin kuitenkin, että Emma Stone (La La Land) voittaa parhaan naispääosan esittäjän Oscar-palkinnon. Oscar-gaala järjestetään Hollywoodissa helmikuun 26. päivänä.