Lego-taidetta:

DSC01117 (2).JPG

Riikinkukko.

DSC01160.JPG

Isoisä ja lapsenlapsi.

DSC01109.JPG

Kottikärryt.

Tänään oli pilvipoutainen päivä, tosin hieman viileä, mutta muuten mukava sää. Menimme vihdoin katsomaan West Palm Beachiin Botanical Garden of Palm Beach County -puutarhaan jo marraskuussa viime vuonna avautunutta Arts with LEGO Bricks by Sean Kenney –”Taide yhdistää” -näyttelyä, jossa on kaikkiaan viisitoista Sean Kenneyn Lego-palikoista rakentamaa patsasta. Patsaat on sijoiteltu eri puolille kaunista puutarhaa, joten kun kävelee puutarhan ympäri, näkee kaikki taideteokset.

Patsaiden rungot on tehty metallikehikosta, jonka päälle Lego-palikat on aseteltu ja liimattu. Muun muassa riikinkukko- ja monarkkiperhospatsaisiin on käytetty yli 60 000 Lego-palikkaa ja joidenkin patsaiden tekemiseen on käytetty jopa yli 800 työtuntia. Vaikeinta Kenneyn mukaan on ollut eläinhahmojen silmien tekeminen ja oikeiden Lego-palikoiden löytäminen haluttujen ilmeiden aikaansaamiseksi.

Brooklynissä New Yorkissa asuva 39-vuotias Sean Kenney kertoi Palm Beach Post -lehdessä tämän viikon maanantaina, että hän oli koko lapsuutensa ”Lego-lapsi” ja ettei hän itse asiassa koskaan lakannut puuhailemasta Legojen kanssa. Hän on pystynyt muuttamaan lapsuutensa intohimon aikuisiän ihannetyöksi. Hänellä on 17 hengen organisaatio, jonka kanssa hän rakentaa parhaillaan Lego-palikoista Indianapolisin eläintarhaan näyttelyä uhanalaisista eläinlajeista. Nämä nyt Botanical Gardenissa näytteillä olevat patsaat ovat olleet niin suosittuja, että ne ovat kiertäneet eri näyttelyissä jo neljän vuoden ajan ja ne on varattu vuoteen 2019 asti. Hieno näyttely, hienot taideteokset ja upea puutarha teosten taustalla!

Puutarhasta ajoimme myös West Palm Beachissa olevaan Whole Foods Marketiin, joka mainostaa olevansa Amerikan terveellisin elintarvikeliike. Liikkeen valikoima oli vaikuttava, mutta hinnatkin olivat aivan toista luokkaa kuin esimerkiksi Costcossa, josta aina silloin tällöin haemme isompia määriä pitkään säilyviä ruokatarvikkeita.

Australialaisen draamasarjan "Kotiin takaisin" toisen tuotantokauden viimeinen osa esitettiin Suomen televisiossa tänään ja sarja jäi tosi jännittävään tilanteeseen. Kolmas ja neljäs tuotantokausi esitetään Suomessa vasta syksyllä, mutta luimme Wikipediasta kolmannen tuotantokauden ensimmäisen jakson tapahtumat, ettei tarvitse jännittää syksyyn asti sitä, ammuttiinko George kuoliaaksi vai pystyttiinkö hänen henkensä pelastamaan.