Lähdimme aamupäivällä Savonlinnasta kohti Asikkalan Uranperää, josta Tanja ja Samuel sekä heidän serkkunsa Christelle olivat  vuokranneet muutamaksi päiväksi mökin Ruotsalainen-järven rannalla. Teimme matkalla koukkauksen Mäntyharjulle, jossa kävimme ruokaostoksilla.

DSCN2868.JPG

Tyypillinen suomalainen järvimaisema, tämä on Ruotsalainen-järven rannalta.

Mökille johtava tie oli viimeisen kahdeksan kilometrin matkalla äärettömän kapea, ja jos joku olisi sattunut tulemaan vastaan, olisi ohituspaikkaa jouduttu etsimään. Onneksi vastaantulijoita ei ollut. Mökki on kauniilla paikalla järven rantaan vietävässä rinteessä. Totesin, että taitaa noissa Hilkan ja Fransun lapsissa olla aika annos suomalaisuutta, kun he niin innokkaasti hakeutuvat luonnon rauhaan järven rannalle. Aika mökillä on kulunut järvellä soudellessa ja kalaakin he ovat yrittäneet saada, mutta ei ole kala syönyt. He ovat myös grillanneet makkaraa sekä saunoneet ja uineet. Saunan lämpömittari näytti jonain iltana kuulemma sataa astetta ja silloin saunassa oli tosi kuuma. Nuorten aika on kulunut mukavasti ja sääkin on ollut kohtuullinen, vaikka välillä on sadellutkin. Sveitsin jo pitkään jatkuneeseen noin 37 asteen lämpötilaan verrattuna nämä meidän lämpötilalukemamme ja ajoittaiset sadekuurotkin ovat kuulemma olleet ihan mukavia.

Viivyimme mökillä muutaman tunnin. Söimme grillattuja makkaroita ja aurajuustotäytteisiä herkkusieniä sekä mansikoita ja joimme kahvit. Mökiltä lähdettyämme ajoimme suoraan kotiin. Purin matkakassit ja kävin nyppimässä kesäkukkaruukuista kuihtuneet kukat pois. Tässä vaiheessa kesää aina huomaan, että suurin into kesäkukkaruukkujen hoitamiseen ja nyppimiseen on alkanut laantua.

Koski Tl:n haikaranpoikaset ovat kasvaneet jo aika isoiksi, mutta viipyvät vielä jonkin aikaa pesässä, koska niiden siivet näyttävät siltä, että niillä ei ihan vielä pääse lentoon. Ihan tyytyväisen näköisinä ne vielä touhuavat ja lepäilevät pesässä.