Tiistaina olin Rianaa vastassa koululla ja menimme mehulle Cafe Cabrioleen. Iltapäivällä tallensin Rianan soittoharjoittelua puhelimella, minkä jälkeen kuuntelimme tallennuksen. Tallentaminen on hyvä keino parantaa omaa soittoaan, Rianakin totesi tallennusta kuunnellessaan soittaneensa ihan liian nopeasti.

P1020970.JPG

P1020917 (2).JPG

Keskiviikkona ajoimme Antin kanssa Roihuvuoren japanilaistyyliseen puutarhaan katsomaan kirsikkapuiden kukintaa. Olimme sopineet tapaamisen Ritvan ja Penan kanssa puistoon. Kukinta oli joidenkin kirsikkapuiden osalta jo loppuvaiheessa, mutta onneksi suurin osa oli vielä täydessä kukassa. Kirsikkapuisto on kukkiessaan todella kaunis. Päivälleen vuosi sitten eli 11.5. kirsikkapuut olivat myös kukassa ja me olimme samalla porukalla niitä ihailemassa.

Perinteitä noudattaen jatkoimme kirsikkapuistosta lounaalle Ravintola Trattoria il Faroon Herttoniemenrantaan. Pena söi pihvin ja me muut otimme pizzat. Sää oli kaunis ja aurinkoinen vaikkakin hieman tuulinen.

DSCN3936 (2).JPG

Illalla Helsingin Suomalaisen Klubin kuorolla oli Ritarihuoneella kevätkonsertti, johon mekin olimme hankkineet liput erityisesti siitä syystä, että ystävämme Olli on tämän kuoron jäsen. Ohjelmassa oli pääasiassa suomalaisten säveltäjien kevätlauluja, mutta mukana oli myös joitakin ulkomaisten säveltäjien sävellyksiä sekä tunnettuja oopperakuorokohtauksia; Mustalaiskuoro Verdin oopperasta Trubadur, Hebrealaisten orjien kuoro Verdin oopperasta Nabucco sekä Sotilaskuoro Gounodin oopperasta Faust. Kuoro esitti myös kantaesityksenä Marita Jääskeläisen säveltämän ja sanoittaman laulun Ahomansikat.

Kuorolaisia oli nelisenkymmentä ja kuoroa johti Henrik Lamberg. Väliajalla kuorolaiset tarjoilivat yleisölle kahvit ja samanaikaisesti viisi kuoron jäsenistä koottua kvartettia esiintyi, kukin kvartetti esitti kaksi laulua. Ritarihuoneen sali oli täynnä yleisöä, jolle Helsingin Suomalaisen Klubin kuoro esitti monipuolisen, tyylikkään ja taidokkaan kevätkonsertin.

Tänään torstaina käytin jouluna saamani lahjakortin jalkahoitoon Paippisten kauneushoitolassa ja samalla matkalla kävin moikkaamassa äitiä, isää ja Marttia sekä katsomassa Kaijan kuvakirjaa, joka oli juuri tullut postissa. Kuvakirja näytti oikein hyvältä ja siinä oli paljon Kaijan perheen historiaa sekä sanoin että kuvin kerrottuna.

Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion senioreiden kevätretken ja symposiumin aiheena on tänä vuonna maanviljelysneuvos ja Maalaisliiton kansanedustaja Bjarne Westermarck (1887 - 1945),  joka omisti Järvenpään kartanon ja perusti Järvenpään taajaman. Torstaina järjestettiin JYKLS:n kevätretki, joka aloitettiin kahveilla Ainolan Cafe Auliksessa. Cafe Aulis on Jean ja Aino Sibeliuksen kodin Ainolan sisääntulon vieressä. Kahvilarakennus on arkkitehti Aulis Blomstedtin 1970-luvulla suunnittelema talonmiehen asunto, ja se on kunnostettu kahvilakäyttöön.

Kahvien jälkeen lähdettiin opastetulle kävelykierrokselle Bjarne Westermarckin maisemiin oppaamme Tuula Siltasaari-Peltosen johdolla. Kävelimme Järvenpään kartanon alueella ja näimme myös Järvenpään kartanon maille aikoinaan perustettuja taiteilijakoteja; Sibeliuksen Ainolan lisäksi Juhani Ahon ja Venny Soldan-Brofeldtin Aholan, Eero Järnefeltin Suvirannan sekä Toimelan, jonka omisti aikanaan kielen- ja kansanrunoudentutkija ja poliitikko Eemil Nestor Setälä. Toimelan tilan nimi oli alun perin Lepola, mutta Setälä muutti sen Toimelaksi, koska se nimi sopi hänen perheelleen paremmin.

Oppaamme Tuula sekä mukana 14 hengen ryhmässämme ollut Juhani Kolehmainen, joka on taidemaalari Eero Järnefeltin tyttärenpoika ja joka asuu edelleenkin Eero Järnefeltin 1900-luvun alussa rakennuttamassa Suvirannassa, kertoivat meille Järvenpään kartanon historiasta, Bjarne Westermarckin elämästä sekä alueella asuneista taiteilijoista ja heidän perheistään. Erityisen kiinnostavia olivat yli 80-vuotiaan Juhani Kolehmaisen omakohtaiset muistot alueen taiteilijoista ja taiteilijakodeista.