314397406_1424206698072779_32284074362225417_n.jpg

Petri Laaksosen 60-vuotisjuhlakonserttikortti.

Kaija pyysi minua kaveriksi Petri Laaksosen 60-vuotisjuhlakonserttiin "Eläköön elämä - 60 vuotta Pohjantähden alla" Järvenpään kirkkoon, ja lähdinhän minä. Olen aina kuunnellut mielelläni Petri Laaksosen säveltämää musiikkia ja laulamista. Petri Laaksosen (laulu ja flyygeli) lisäksi konsertissa esiintyivät Timo Aholainen (kosketinsoitin ja laulu) sekä Make Perttilä (kitara ja laulu).

Konsertin ohjelma oli kattava katsaus elokuussa 60 vuotta täyttäneen Petri Laaksosen säveltämään ja esittämään musiikkiin, oli tuttuja sävellyksiä vuosien varrelta sekä aivan uusia lauluja juuri julkaistulta rakkaudesta, elämästä ja toivosta kertovalta 60-vuotisjuhlalevyltä Timanttia, oli hengellisiä lauluja, lauluja elämästä ja kuolemasta, euroviisuissa Suomea edustaneita sävellyksiä, oli muille laulajille sekä itse laulettavaksi sävellettyä musiikkia sekä sävellyksiä suomalaisten runoilijoiden runoihin.

Yli puolitoista tuntia kestäneen konsertin aikana kuultiin muun muassa Suomen euroviisuedustaja Eläköön elämä, joka oli Petri Laaksosen esikoissävelmä ja Sata salamaa, joka oli toinen Laaksosen säveltämä euroviisuedustaja sekä Anna Erikssonille sävelletty Oot voimani mun. Aila Meriluodon Jälkeenpäin ja Kaarlo Sarkian Älä elämää pelkää  -runoihin sävelletyt laulut kuulin nyt ensimmäistä kertaa. Konsertin päätti iki-ihana Turkka Malin runoon sävelletty Täällä pohjantähden alla ja sen jälkeen saatiin vielä ylimääräisenä kuulla voimaannuttava En aio luovuttaa uudelta Timanttia-levyltä. Leppoisa jutustelu ja muistelu laulujen välillä täydensi monipuolisen taiteilijan juhlakonsertin, jota hienosti täydensivät taitavat muusikot.