Matka 2017 -matkamessuilla keskityin erityisesti kotimaan matkailukohteisiin, koska niihin oli panostettu Suomi100-juhlavuoden kunniaksi. Tuusulanjärven ympäristössä, Järvenpäässä ja Tuusulassa, joissa muulloinkin on vilkasta kulttuuritarjontaa, on tänä vuonna erityisen paljon tapahtumia; on luentoja, konsertteja ja paljon muuta. Melkein pelkästään niihin osallistumalla saisi kalenteriin joka viikoksi jotakin kiinnostavaa. Myös muualla Suomessa on panostettu Suomi100-juhlavuoden viettoon, joten kulttuurin ja kotimaanmatkailun ystäviä hemmotellaan Suomessa koko vuoden ajan. Muiden maiden osastoista kävin muun muassa Espanjan ja Portugalin sekä Baltian maiden osastoilla.

 

Matkamessujen jälkeen minut oli kutsuttu lounaalle Ritvan ja Penan luokse. Maistuvaa ruokaa ja miellyttävää seuraa, siinä onnistuneen yhdessäolon osaset. Teimme Ritvan kanssa myös reippaan kävelylenkin ja ihastelimme lähes keväisen tuntuista säätä. Kotiin ajaessani poikkesin Kalkkirantaan, jossa otin muutaman kuvan auringonlaskusta.

 

DSC03375.JPG

 

Illalla piti vielä ruveta leipomaan. Ruisleivän juuri oli hapantunut kahden päivän ajan, joten se piti ensin vaivata taikinaksi, nostattaa ja leipoa leiviksi, nostattaa ne ja paistaa. Leivoin taikinasta kahdeksan ruispatukkaa, kuten olen lähes aina tehnyt, kun ne ovat niin helppoja tehdä ja mahtuvat hyvin kahdelle leivinpellille. Kello lähestyi puoltayötä, kun otin toisen pellillisen leipiä uunista. Jostain syystä en ole paistanut niitä kiertoilmauunitoiminnolla, vaikka se nopeuttaisi operaatiota puolella tunnilla, kun leivät voisi paistaa samanaikaisesti.

 

DSC03377.JPG