20160827_212105 (2).jpg

 

20160827_163252 (2).jpg

 

Lauantaina vietettiin Outin ja Tompan luona perinteistä, jokavuotista rapuiltaa. Antti oli tilannut ravut Porvoon Kalatalosta, hän oli keittänyt ne ja me veimme ne mukanamme. Ravut olivat hyviä, niin kuin ne yleensäkin ovat ja niiden parissa kului alkuilta. Rapujen jälkeen söimme raclettea, koska Sara oli toivonut, että söisimme raclettea yhdessä. Sekin oli hyvää, niin kuin se yleensäkin on. Ilta oli mukava ja viihdyimme pitkään.

Sunnuntaina Järvenpään taidemuseossa oli viimeistä päivää auki näyttely, jossa esiteltiin Paloheimon Perinnesäätiön taidekokoelmaa. Ajoimme katsomaan näyttelyä, jossa oli esillä Eero Järnefeltin töitä, sekä maalauksia että grafiikkaa, Näyttelyssä oli esillä myös Eero Järnefeltin veljien Kasperin, Arvidin ja Armaksen maalaukset sekä Eero Järnefeltin äidin Elisabeth Järnefeltin perheenjäsenten, muun muassa hänen veljensä Mihail Konstantinovits Clodtin maisemamaalauksia.

Riihimäkeläinen Arvi Paloheimo, joka oli taidemaalari Eero Järnefeltin tyttären Leenan sekä jääkärieversti ja vuorineuvos Olli Paloheimon poika, perusti Paloheimon Perinnesäätiön vuonna 1988. Säätiön toiminta keskittyy Eero Järnefeltin taiteeseen ja teoksiin liittyvän kulttuuriperinnön säilyttämiseen ja ylläpitoon. Nyt Järvenpään taidemuseo on saanut talletuksena säätiön noin sadan teoksen kokoelman.

Kotimatkalla poikkesimme Paippisiin, jossa saimme hernekeittoa ja omenapiirakkaa kahvin kanssa.