MM 50 km (2).jpg

Iivo Niskanen, numero 14, johtaa kisaa.

Etukäteen ajattelin, etten taida viitsiä katsoa Obertsdorfin MM-hiihtoja ollenkaan, kun Suomelle ei ollut ennakkoon ajatellen sieltä odotettavissa merkittävää menestystä, mutta vanhasta tottumuksesta ja rakkaudesta lajiin katsoin kisoja joka päivä. Ja olisivathan ne huonomminkin voineet mennä; mitaleitakin tuli muutama ja jotkin niistä ankaran taistelun ja loppukirin jälkeen. Kiva oli katsoa suomalaisten pronssinaisten riemua 4 x 5 kilometrin viestin jälkeen, samoin miesten parisprintin pronssia voittaneiden suomalaismiesten. Ja yhdistetystäkin saatiin mitali, kun Ilkka Herola voitti hopeaa. Norjalaiset juhlivat kisoissa niin, että lehdissä kirjoitettiin ja television lähetyksissäkin todettiin, että lajille olisi hyväksi, että voittajia tulisi muualtakin kuin Norjasta.

Miesten 50 kilometrin hiihto, ja erityisesti loppusuoran tapahtumat, oli aikamoista sählinkiä, minkä takia siitä jäi ikävä jälkimaku. Ja suomalaisten hiihtäminen oli melkoista rämpimistä, vaikka Iivo Niskanen aika pitkään pysyikin kärkijoukon mukana ja johtikin kisaa pitkän matkan. Maaliin tultuaan hän sitten paiskasi sukset vihaisena maahan, ilmeisesti ne eivät olleet toimineet toivotulla tavalla eikä kuudes sija missään tapauksessa tyydyttänyt. Hiihtämisen iloa ei tässä kisassa nähty.

Sen sijaan yleisurheilun EM-hallikisoissa oli iloa sitäkin enemmän, hymyileviä urheilijoita oli kiva katsoa. Nuoret suomalaiset pärjäsivät, mitaleita tuli kolme ja tuli myös pistesijoja, ja tämä antaa toivoa tulevista menestyksistä. On siis jotain, mitä odottaa tulevina vuosina, ja vaikka kyse on "vain" urheilusta, saavutukset siinä tuottavat iloa myös kotikatsomoihin.

Eilen maanantaina, naistenpäivänä, oli upea aurinkoinen kevätpäivä. Kävin äitiä ja Marttia katsomassa, täytimme ristikoita ja joimme naistenpäiväkahvit. Viime yönä alkoi lumisade ja tänään tiistaina iltapäivään mennessä lunta on tullut jo monta senttiä ja sade näyttää vain yltyvän. Ja minä kun jo yhtenä aurinkoisena ja lämpöisenä päivänä otin yhteyttä puutarha-alan yrittäjään, jotta saadaan ajoissa pihan kunnostustyöt alkuun. Entisiäkin lumia on pihassa vielä useita kymmeniä senttejä ja nämä uudet päälle, joten ei se ihan heti sula eikä päästä puutarhatöihin.

 

Tulppaani.jpg

Naistenpäivän tulppaani.