20180411_165342.jpg

Bistro Sinnen Syö yhdessä -menu.

Viime viikolla käytiin Antin kanssa Tango Piazzolla -juhlakonsertissa kuuntelemassa ja katsomassa, kun viiden hengen tango-orkesteri Tanguedia Quintet, laulaja Angelika Klas ja tähtitanssijat Katja Koukkula ja Jussi Väänänen esiintyivät täydelle tehdassalille Porvoon Taidetehtaalla. Konsertti juhlisti orkesterin ja Angelika Klasin kymmentä yhteistä vuotta "Tangon juhlaa". Esitys olikin täyttä tangon juhlaa. Tanguedia Quintetin muusikot soittivat upeasti ja kaksi orkesterin jäsentä pianoa soittava Iikka Kotaja ja bandoneónia soittava Henrik Sandås olivat tehneet aivan uudenlaiset sovitukset monista hyvinkin tutuista tangoista, esimerkiksi Kotkan ruusu oli niin komea orkesterin ja Angelika Klasin esittämänä, että ei olisi ikinä uskonut kyseisestä kappaleesta sellaista sovitusta syntyvän. Sopraano Angelika Klas on erinomainen tangon tulkitsija, jonka ääni sopii hyvin tangon esittämiseen, vaikka hän laulaa myös oopperaa, kamarimusiikkia ja musikaaleja ja on esiintynyt muun muassa sekä Kansallisoopperassa että Savonlinnan oopperajuhlilla. Tanssijat Katja Koukkula ja Jussi Väänänen toivat tanssillaan oman hienon lisänsä konsertti-iltaan, josta me suuresti nautimme.

Ennen konserttia kävimme syömässä Bistro Sinnessä Porvoon Taidetehtaalla "Syö yhdessä" -menun, jonka olin tilannut meille etukäteen. Sinnen tarjouksessa kaksi henkeä sai syödä neljän ruokalajin päivällisen yhden hinnalla. Ravintola oli lähes täynnä, koska monet muutkin olivat päättäneet yhdistää Sinnen päivällisen ja tangokonsertin. Syö yhdessä -menuun kuului hummerikeittoa, katkarapuja ja marinoitua tomaattia; porsaan poskea ja tryffelillä maustettua perunapyreetä; pala kotimaista artesaanijuustoa sekä jälkiruoaksi sitruunaposset, marenkia ja villivadelmia. Ruoka oli todella hyvää ja palvelu erittäin ystävällistä.

Viime viikon perjantaina Piia oli pyytänyt minut kaverikseen Järvenpää-talolle katsomaan Ulla Tapanisen Lava-ammuntaa V -stand up -esitystä ”Totuus löytyy tonkan vierestä”, ja suuren esiintymislavan ainoana lavasteena olikin vanha alumiininen maitotonkka. Esityksessään Tapaninen käsitteli "ihmiskuntaa ihmetyttäviä asioita". Järvenpää-talon Sibelius-sali, jonne mahtuu yli 500 hengen yleisö, oli loppuunmyyty. Yleisö selvästikin viihtyi tilaisuudessa, joka kesti väliaika mukaan lukien lähes kaksi tuntia. Koko ajan Ulla Tapaninen oli yksin näyttämöllä ja esitys oli melkoista tykitystä koko ajan. Esitys oli  hauska, mutta aina välillä Tapanisen havainnot maailman menosta panivat myös pohtimaan asioita.

Hangelbyträsket ja meidän pihalampi ovat vielä täysin jäässä, mutta telkkiä näkyy lentelevän jo meidänkin lähistöllä, joten toivottavasti jäät sulavat nopeasti ja telkät pääsevät uiskentelemaan tuttuihin vesiin ja pesimään tuttuihin pönttöihin. Hanhet ja kurjet ovat liikkeellä ja niitä näkyy aina välillä taivaalla lentämässä.

 

P1160313 (4).JPG

Pyrstötiainen piipahti nokkimassa "pähkinämakkaraa".