Helena ja Eden.jpg

 

Runsaan puolentoista tunnin ajomatkan päässä meiltä Sipoosta on vajaan yhdeksän tuhannen asukkaan Someron kaupunki, jossa en ole aikaisemmin käynyt, mutta nyt Jarnon ja Hennan ostettua sieltä kesämökin, oli aika lähteä tutustumaan sekä kaupunkiin että kesämökkiin, jonka tontilla oli eilen aamulla alkanut tonttia ja taloa varjostavien korkeiden kuusien kaato. Kun tulin ennen puoltapäivää paikalle, puiden kaato oli täydessä käynnissä ja iltapäivällä, kun Jarno palasi töistä, aurinko pääsi jo paistamaan esteettä pihaan.

Jarno oli päivällä töissä, joten me vietimme aurinkoisen päivän Hennan ja Edenin kanssa. Kävimme tutustumassa Someron keskustaan ja lounaan söimme Kesäravintola Rantatuvassa, jonka mukava omistajarouva kertoi meille Somerosta ja sen nähtävyyksistä. Häneltä saatiin myös Suvi-Somero-esite, jossa esiteltiin valtaisa määrä erilaisia kesätapahtumia. Somerolaiset ovat ihailtavan aktiivisia, sillä kesäkuukausien aikana on tarjolla monenlaisia kulttuuri- ja muita tapahtumia; taidetta, konsertteja, kesäteatteria, tanssia, katutanssia, kesätori, aktiiviliikuntaa, vaellusreittejä ja monta uimarantaa, museoita sekä kartanoita, joilla on pitkä historia ja mielenkiintoisia tarinoita. Somerolla on myös runsaasti patsaita ja muistomerkkejä, muiden muassa Unto Monosen muistomerkki, Rauli Somerjoen Badding-pysäkki ja seiväshyppääjä Pentti Nikulan patsas.

Olipa mukava, että Jarnon ja Hennan kesäpaikka löytyi näin kiinnostavalta seudulta. Siellä riittää nähtävää ja koettavaa moneksi käyntikerraksi. Paikka tarjoaa mahdollisuuksia myös monenlaiseen kesäiseen harrastukseen. Järvessä voi uida, soudella ja suppailla ja lenkkimaastot ovat myös erinomaiset, läheisessä rinteessä on kuntoportaatkin. Kiva on myös istua terassilla tai laiturilla ja nauttia kesästä ja kauniista näkymästä sekä seurata Edenin puuhailua. Ja onpa ihan heidän naapurissaan tien toisella puolella Lamminniemen Hyvinvointikeskuskin, jossa on tarjolla kuntoutus- ja ravintolapalveluita sekä asumispalveluja erityisesti seniori-ikäisille. Kotiin ajaessani kuuntelin radiosta, kun Rauli Badding Somerjoki lauloi Risto Jarvan ohjaaman Bensaa suonissa-elokuvan nimikkokappaleen, oman sävellyksensä ja Jarkko Laineen sanoittaman, Bensaa suonissa. Se sopikin hyvin kivan Somero-päivän päätökseksi.

 

Jarno, Eden ja Helena.jpg