Täksi päiväksi meillä ei ollut mitään järjestettyä ohjelmaa ryhmämme yhteistä illallista lukuunottamatta. Me lähdimme Antin kanssa aamupäivällä vesibussilla Lido di Venezia -saarelta, jossa hotellimme Riviera sijaitsee, Ponte di Romaan. Vesibussi ajoi ensin Pyhän Markuksen torille ja jatkoi siitä Canal Grandea pitkin päätepysäkilleen Ponte di Romaan, jossa jäimme pois kyydistä. Joimme rannan lähellä kahvit ja katselimme ihmisvilinää. Venetsiassa tuntuu olevan joka paikassa runsaasti turisteja, mutta täällähän käykin 15 - 18 miljoonaa matkailijaa vuosittain.

 

DSC08206.JPG

Veneliikennettä Canal Grandella.

DSC08176.JPG

Rialton silta, vasen puoli on peitetty, koska siellä on menossa korjaustyö.

Paluumatkalla Canal Grandea pitkin pysähdyimme Rialto Mercatossa, jossa on venetsialaisten tori. Se on lähellä yhtä Venetsian nähtävyyksistä Canal Granden ylittävää Rialton siltaa. Torilla oli myytävänä vaatteiden lisäksi hedelmiä, vihanneksia, kalaa ja mereneläviä sekä mausteita. Söimme lounaan hotellimme lähellä olevassa ravintolassa, jossa otimme kolmen ruokalajin turistimenun. Söimme spagettia (h)/risottoa (a), kanaa/mustekalaa ja suklaakakkua/omenakakkua.

Venetsian kaupunki on rakennettu 118 saarelle, ja niitä yhdistää toisiinsa 354 siltaa. Venetsiassa asuu noin 270 000 asukasta, joista pääsaarella asuu 60 000 henkeä. Venetsian väki vähenee koko ajan. Noin 30 000 rakennusta on Venetsiassa puupaalujen varassa, ja rakennukset vajoavat 1,6 - 2,3 milliä vuodessa.

Hotel Rivieran paikalla on jo 1800-luvun lopulla ollut majatalo, jossa tarjottiin vieraille muun muassa maukasta naposteltavaa paikallisen viinin kanssa ja joka muutamia vuosia myöhemmin laajennettiin Hotel Ortolanellaksi. Ortolanellaan lisättiin jossain vaiheessa kaksi lisäkerrosta ja sen nimi muutettiin Pensione Hotel Rivieraksi. Nykyään Riviera Hotel on nelikerroksinen hotelli Lidon saaren pääkadun Gran Viale of Venicen varrella muutaman kymmenen metrin päässä laivaterminaali Piazzale Santa Maria Elisabettasta. Hotelli on hyvällä paikalla ja sieltä on hyvät vesibussiyhteydet eri puolille.

Olemme ehtineet nähdä Venetsiaa monipuolisesti ja olemme myös matkustaneet runsaasti vesibussilla, mikä on ollut hauskaa, vaikka vesibussit ovatkin useimmiten tupaten täynnä matkustajia. Nyt kuitenkin matka jatkuu ja lauantaina puolen päivän aikaan siirrymme laivalle, jolla lähdemme risteilemään.

Illallisen söimme ryhmämme kanssa Roxy-nimisessä ravintolassa Gran Viale -kadun varrella. Koska olimme syöneet suhteellisen runsaan lounaan melko myöhään, söimme nyt vain pienet annokset. Antti otti mustekalaa ja minä söin vasikankotletteja. Ilta oli hauska ja ruoka oli hyvää.