Golden Globe -gaala 2017, jossa jaettiin kultaisia maapalloja viime vuoden parhaille elokuville ja televisiosarjoille, järjestettiin sunnuntai-iltana Beverly Hillsissä Kaliforniassa. Gaala näytettiin suorana lähetyksenä Amerikan televisiossa. Maanantaiaamuna aamutelevisiossa arvioitiin sitten naisten iltapukuja ja näytettiin niiden topit ja flopit.

Me olimme käyneet joulukuun aikana katsomassa kolme elokuvaa, jotka olivat saaneet palkintoehdokkuuksia useissa kategorioissa. Nämä elokuvat olivat La La Land, Lion ja Manchester By The Sea.

Musikaalielokuva La La Land sai eniten kultaisia maapalloja, kaikkiaan seitsemässä eri kategoriassa. Se sai parhaan ohjauksen ja parhaan musikaali- tai komediaelokuvan palkinnon, La La Landin päätähdet Ryan Gosling ja Emma Stone palkittiin musikaali- tai komediaelokuvien parhaista mies- ja naispäärooleista. Lisäksi elokuva palkittiin käsikirjoituksesta, musiikista ja parhaasta alkuperäisestä musiikkikappaleesta.

Vaikka emme olleetkaan nähneet kaikkia Golden Globe -palkintoehdokaselokuvia, elokuva La La Land, jonka nimi tarkoittaa muun muassa Los Angelesia, oli kaikilta osin niin viehättävä ja hieno elokuva, että arvelimme etukäteen sen saavan runsaasti palkintoja. La La Land saa varmaan myös useita Oscar-ehdokkuuksia, kun ne ehdokkaat julkistetaan tammikuun loppupuolella.

Golden Globe -palkintogaalassa näyttelijä Meryl Streep palkittiin elämäntyöpalkinnolla. Kiitospuheessaan Streep kertoi, että viime vuoden sydäntä särkevin roolisuoritus oli ollut se, kun Yhdysvaltain arvostetuimpaan virkaan pyrkivä henkilö (Streep ei maininnut Donald Trumpin nimeä) oli imitoinut vammaista toimittajaa. Streep kertoi, että hän ei saa mielestään tätä tapahtumaa, joka ei ollut elokuvasta vaan todellisesta elämästä.