122576090_1154166538318163_6019080143867112148_n.jpg

 

Vietin kaksi vauhdikasta ja kivaa päivää Lauttasaaressa Edenin ja Osku-koiran kanssa, kun Hennalla oli työkeikka. Lähdin molempinä päivinä aamulla kotoa kahdeksan maissa ja kotiin tulin viiden aikaan. Siis ihan normaalin työpäivän pituisia päiviä, joita ennen tehtiin viitenä päivänä joka viikko. Nyt kahden päivän rupeama oli ihan sopiva, vaikka Eden onkin helppo hoidettava; hyväntuulinen ja itsekseenkin viihtyvä.

Ensimmäinen päivä aloitettiin puurolla, jota Eden söi ison lautasellisen. Sen jälkeen oli vuorossa leikkiä ja laulua. Minäkin innostuin laulamaan YouTuben lastenlaulujen mukana ja Eden tanssi. Erityisesti Aarne Alligaattori tanssitti ja laulatti meitä. Lounaaksi lämmitettiin Hennan valmiiksi tekemää ruokaa, minkä jälkeen lähdettiin ulos, kun koko aamupäivän jatkunut sade oli tauonnut. Eden nukahti jo ennen kuin ehdin laittaa hänet rattaisiin. Ensin olin kuitenkin joutunut soittamaan Jarnolle ja kysymään, miten rattaiden selkänojan saa kallistettua makuuasentoon.  Ehdimme ulkoilla puoli tuntia, kun sade taas alkoi ja piti palata sisätiloihin. Eden jatkoi uniaan vielä toiset puoli tuntia sisällä, minkä jälkeen hän herättyään söi välipalaksi jääkaappiin valmiiksi tehtyä hedelmäsosetta. Ja sitten taas leikittiin. Koko ensimmäisen päivän Eden oli hyväntuulinen ja touhukas.

Toisenakin päivänä aloitettiin puurolla, minkä jälkeen ryhdyttiin leikkimään. Toinen päivä oli ohjelmallisesti aika samanlainen kuin ensimmäinenkin. Nyt ei ikävä kyllä päästy ulos ollenkaan, kun koko päivän satoi. Ja taas jouduin soittamaan Jarnolle ja tällä kertaa kysymään, miten Eden parhaiten nukahtaa päiväunille sisällä. Hän nimittäin oli siinä vaiheessa jo aika väsynyt ja kiukkuinen. Edenin sänkyä voi keinuttaa vähän kuin kehtoa eikä sitä kauan tarvinnut keinuttaakaan, kun Eden nukahti ja nukkui puolitoista tuntia. Minäkin sinä aikana hieman lepäilin sohvalla.

Huomasin, että vahdin Edeniä paljon tarkemmin kuin omia poikia melkein viisikymmentä vuotta sitten. Seurasin Edeniä huoneesta toiseen ja kun menin vessaan, jätin oven auki, että näin koko ajan, missä hän oli. Ehkä olisin voinut ottaa hieman rennommin.