Söderkullan kirkossa oli sunnuntaina iltapäivällä konsertti, jossa esiintyivät Jorma Uotinen, laulu ja Jari Hakkarainen, piano. Konsertissa kuultiin muun muassa Jacques Brelin, Léo Ferrén ja Mikis Theodorákisin lauluja "ajan vääjäämättömästä kulumisesta, rakkaudesta, ystävyydestä, kaipuusta ja kuolemasta". Mentiin konserttiin Antin kanssa. Anttihan ei ollut tätä ennen vielä edes käynyt Söderkullan kirkossa, joka valmistui ja otettiin käyttöön viime vuonna loppukesällä.

Jorma Uotinen lauloi, jutusteli, lausui runoja ja välillä vähän tanssikin ja Jari Hakkarainen säesti häntä. Runsaan tunnin mittainen konsertti oli viihdyttävä, mukana sekä tuttuja että ennestään tuntemattomia kauniita lauluja. Musiikki soi kauniisti meidän omassa kirkossamme.

Konsertin jälkeen haettiin pizza Ravintola Söder Pippurista. Illalla katsottiin televisiosta Ylen kolmiosaisen Aktivistit-sarjan ensimmäinen jakso, jossa kerrottiin kenraalikuvernööri Bobrikovin murhasta ja sen tekijästä Eugen Schaumanista. Olin kovasti odottanut tätä historiallista sarjaa ja erityisesti sen ensimmäistä osaa. Jakso oli kuitenkin pettymys. Se oli sekava ja pinnallinen. Kaikki sarjan henkilöt jäivät hyvin etäisiksi eikä heidän ajatuksistaan ja tarkoituksistaan päässyt perille. Kohtaus, jossa Schauman ampuu Bobrikovin, on omituisesti koottu irrallisista katkelmista.

Maanantaiaamuna Jarnolta tuli viesti, että Matti Nykänen oli kuollut sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Pian tieto levisi niin, että aamun televisiolähetyksissä keskityttiin käsittelemään Matin elämää ja urheilu-uraa. Päivän mittaan televisio-ohjelmiin tehtiin muutoksia ja sieltä lähetettiin uusintoja ohjelmista, joissa Matti oli esiintynyt. Matin ansiot urheilijana ja mäkihyppääjänä ovat vertaansa vailla, ja onneksi mediassa keskityttiin nyt pääasiassa hänen urheilusaavutustensa muistelemiseen eikä niinkään hänen urheilu-uransa jälkeiseen elämään, joka ei sitten enää ollutkaan yhtä menestyksekäs. Monet julkisuuden henkilöt, urheilun piirissä vaikuttaneet ja ihan tavalliset kansalaisetkin muistelivat Mattia. Myös ulkomailla hänen kuolemansa sai suurta huomiota osakseen.

Tiistaina ilmestynyt Ilta-Sanomien erikoisnumero käsitteli 55-vuotiaana kuolleen Matti Nykäsen elämää 32 sivun verran. Pääkirjoitus oli otsikoitu: "Suomen suurmies". Maanantaina 83-vuotiaana kuolleen näyttelijä Ismo Kallion elämästä kirjoitettiin yhdellä aukeamalla. Otsikkona siinä oli "Mestari on poissa".

Tiistaina menin ystäväpalvelutapaamisen jälkeen Järvenpäähän, jossa meidän riemuylioppilasjuhlan järjestelyryhmämme kokoontui Leenan kotona. Leena oli taas leiponut, nyt oli tarjolla perunarieskaa ja munavoita sekä Runebergin päivän kunniaksi runebergintorttuja. Runebergintortut olivat niin hyvänmakuisia, etteivät kaupasta saatavat tortut pääse lähellekään. Vähän kerrassaan on löydetty tietoa kadoksissa olleista ylioppilastovereistamme. Enää on pari sellaista, joista ei ole onnistuttu minkäänlaista tietoa saamaan. Nyt päätettiin lähettää tieto tulevasta juhlasta niille, joiden yhteystiedot meillä jo on.

Tiistai-iltana katsottiin Netflix-elokuva Just Wright, joka löytyi, kun haettiin listoilta jotain romanttista draamaelokuvaa. Vaikka kyseinen urheilumaailmaan sijoittuva elokuva ei mikään aivan huippuelokuva ollutkaan, se oli kiinnostava ja hyväntuulinen ja loppukin oli onnellinen.