DSCN3382.JPG

Balettiseuralaiseni Corinne ja Riana.

Tällä viikolla olen siivonnut kaappeja ja pakastimenkin panin järjestykseen. Olen myös leiponut rusileipää. Kaappeja ja pakastinta siivotessa niistä löytyy aineita, jotka ovat sinne unohtuneet ja aina silloin tulee inspiraatio leipoa ja tehdä ruokaa löytyneistä aineista. Lisäksi leipomisesta tulee kodikas ja lämmin olo ja hyvä tuoksu. Sää on ollut sellainen, ettei se ole houkutellut ulos, vaan sisäpuuhat kiinnostavat enemmän.

Olin pyytänyt Corinnen ja Rianan kanssani katsomaan Pähkinänsärkijä-balettia Porvoon taidetehtaalle. Baletin esitti St. Petersburg Festival Ballet, kuuluisa venäläinen balettiryhmä, joka esiintyy Venäjän ulkopuolella ja tekee pitkiä Euroopan- ja maailmankiertueita.

Taidetehdas ei ole ihanteellinen baletin esittämiseen, koska sen lava on siihen liian pieni. Välillä näyttämöllä oli suorastaan ruuhkaa, kun siellä oli iso joukko esiintyjiä. Esiintyjät olivat taitavia ja lavastus oli kauniin jouluinen. Nuoret seuralaiseni pitivät esityksestä ja niin minäkin. Minulle se aidoin jouluinen Pähkinänsärkijä on kuitenkin Kansallisoopperan Pähkinänsärkijä ja hiirikuningas, jonka tapahtumapaikkana on talvinen Porvoo.