P1140817.JPG

Oravakin saapui lintujen ruokintapaikalle kaivelemaan auringonkukansiemeniä lumen alta.

Hennan kanssa tavattiin Itiksessä ja käytiin salaattilounaalla. Sitä ennen olin käynyt ostamassa lampaanpotkia Itiksen Stockan Herkusta. Antti halusi valmistaa ne netistä löytämänsä "Rouvalin kuusi tuntia haudutettu lampaanpotka" -reseptin mukaisesti. Ohje on kapellimestari Matias Rouvalin laatima, ja sen mukaan valmistettuna lampaanpotkista tulikin erittäin mureita ja maukkaita. Potkien kanssa uunissa valmistuivat uunijuurekset, jotka tosin pantiin uuniin paljon myöhemmin kuin potkat.

Chesmus täytti 18 ja Daniela 17 vuotta ja heidän syntymäpäiviään juhlittiin Kahvi- ja teehuone Helmen juuri avatussa juhlatilassa. Joimme kahvia ja söimme Helmen herkullisia leivonnaisia. Kahvi- ja teehuone Helmi on koiraystävällinen kahvila, joten Oskukin oli meidän kanssamme juhlimassa.

Maria-Liisan kanssa tapasimme pitkästä aikaa ja kävimme teellä Cafe Cabriolessa. Maria-Liisa ja Jukka asuvat nykyään osittain Muurlassa, joten joulunakaan emme tavanneet, kun he viettivät joulun Muurlan kodissaan.

Viisihenkinen luokkakokousryhmämme piti kokouksen Hyrylässä Ravintola Kerhossa. Söimme herkulliset hampurilaiset, joiden jauhelihapihvit oli valmistettu rotukarjan lihasta ja jonka kaikki lisukkeet olivat alusta loppuun ravintolassa itse valmistettuja. Ruokailun lisäksi suunnittelimme tulevaa luokkakokoustamme, joka alunperin sovittiin pidettäväksi tämän vuoden huhtikuussa. Edellinen tapaaminenhan meille oli viime vuonna huhtikuussa. Nyt kuitenkin päätimme, että koska Järvenpään yhteiskoulu viettää tämän vuoden syksyllä 90-vuotisjuhlaansa, yhdistämme luokkakokouksemme tämän tapahtuman kanssa. Juhlan tarkemman ajankohdan pitäisi selvitä lähiviikkojen aikana.

Tiinan kanssa sovitun Personal Trainer -projektin viimeinen tapaaminen oli myös tällä viikolla. Tapaamisissa on jouluajan takia ollut tauko ja edellinen tapaaminen olikin lähes kuukausi sitten. Harjoittelussa on myös ollut jonkinmoinen tauko. Selvästi se, että tapaamisia oli säännöllisesti kerran viikossa, auttoi siinä, että sovitut kotona tehtävät harjoituksetkin tulivat tehdyiksi. Mitään palavaa kuntoiluinnostusta en ole vielä saanut syntymään, mutta sen verran on jo tullut harjoitelluksi, että kuntokin on hivenen kohentunut.

Perjantaina kävimme Antin kanssa matkamessuilla, koska yleensä olemme joka vuosi käyneet matkamessuilla, jos olemme niiden aikaan olleet Suomessa. Nyt tuli jotenkin sellainen olo, ettei sieltä ihan hirveästi saa sellaista tietoa, mitä ei saisi netistäkin. Tosin on kiva keskustella kiinnostavien maiden ja lomakohteiden osastoilla sellaisten ihmisten kanssa, joilla on paljon tietoa kyseisistä kohteista. Muutama tunti messuilla vierähti, mutta esitteitä tuli kerätyksi paljon aikaisempia kertoja vähemmän. Antti lähti messuilta ajamaan kotiin ja minä jatkoin junalla Helsingin keskustaan, missä tapasin Veikon ja Ollin kanssa meille tutussa Factory-ravintolassa Aleksi 13:ssa. Kyseisen ravintolan lounas on hintaansa (10,40 euroa) nähden tosi monipuolinen ja laadukas. Lounaan jälkeen matkustin bussilla Söderkullaan, mistä Antti haki minut autolla kotiin.

Torstaina oli satanut lunta tosi reippaasti, ainakin viisitoista senttiä. Lumityöt teimme kotipihassa kuitenkin vasta lauantaina. Onneksi lumi oli kuivaa ja kevyttä, joten sitä oli mukava kolallakin työnnellä. Antti hoiteli lingon kanssa ajotiet ja minä kolan ja lumilapion kanssa terassialueet. Nyt lunta on kyllä ihan riittävästi lopputalveksikin, tosin sääennusteen mukaan ensi viikon loppupuolella on taas odotettavissa vesisadetta.

Antin sunnuntaista syntymäpäivää vietettiin Päivin perheen kanssa jo lauantaina. Tapasimme heidät Söderkullassa Ravintola Veljeksillä, jonka ruokalistalta löytyi kaikille maistuvaa syötävää.

Vaikka viime aikoina onkin syöty aika useasti muualla kuin kotona, on sitä kotonakin syöty ja tehty ruokaa. Viime aikoina olen harrastanut aika paljon suomalaisia perinneruokia, sellaisia kuin esimerkiksi läskisoosi, lohilaatikko ja kaalilaatikko. Kotona tehtyä hernekeittoakin löytyi pakastimesta.