Aamulla Hilkan lähdettyä töihin menin St-Mauricen turistitoimistoon, josta sain esitteitä kaupungin nähtävvyyksistä. Nähtävyydet ovat kylläkin tuttuja, kun olen niissä ollut ennenkin, mutta paikallisessa turistitoimistossa saa tietoa myös paikkakunnan tapahtumista. Turistitoimistosta jatkoin matkaa kohti la Grotte aux fées -luolaa (keijukaisluola), Se on puolen kilometrin mittainen luola, jonka vesi on vuosituhansien aikana kovertanut vuoren sisään. Luola on sen korkuinen ja levyinen, että siellä mahtuu hyvin kulkemaan. Se on valaistu seinään kiinnitetyin lampuin, mutta paikoin se on hieman hämärä. Luolan seinämät ovat monen värisiä ja muotoisia ja se on erittäin kaunis. Ennen kuin saapuu luolan päähän, alkaa kuulua veden kohinaa ja luola laajenee korkeaksi tilaksi, jonka katosta putoava vesi muodostaa pienen maanalaisen järven. Luola löydettiin vuonna 1864, joten viime vuonna vietettiin sen löytämisen 150-vuotisjuhlaa.

Päästäkseen luolaan joutuu kiipeämään vuoren rinnettä noin viidentoista minuutin ajan. Kun olin ostanut lipun luolaan, päätinkin ensin juoda kahvin ennen kuin uskaltaudun yksinäni luolaan. Koska nyt ei ole varsinainen turistikausi, luolassa ei ollut minun lisäkseni ketään muuta. Loppujen lopuksi käynti luolassa oli mukava eikä yhtään pelottava.

Auringonpimennys alkoi aamulla ja se muutti maiseman utuisen näköiseksi aamupäivän ajaksi. Pimeää ei kuitenkaan tullut missään vaiheessa.

Lounaan jälkeen alkuiltapäivällä Mikael ja Joanie olivat menossa  Le Bouveretiin Genevenjärven rannalle rakennusasioissa. J-F, Hilkka ja minä lähdettiin mukaan. Kävelimme järven rannalla, jossa oli kovin hiljaista eikä ihmisiä ollut paljonkaan liikeellä. Kesäaikaan siellä on hyvin vilkasta, koska siellä on muun muassa venesatama, vesipuisto ja miniatyyrirautatiepuisto, jossa voi kulkea pienellä junalla läpi alueen, johon on rakennettu pienoiskoossa Sveitsin merkittävimmät nähtävyydet. Kun ajoimme Le Bouveretista takaisin St-Mauriceen, poikkesimme maatilalle, josta ostin kotiin vietäväksi kaksi puolikasta raclette-juustoa.

Iltapäivällä ehdin vielä tehdä puolentoista tunnin kierroksen 1500-vuotisjuhlavuottaan viettävässä St-Mauricen luostarissa Abbaye de Saint-Mauricessa. Luostari perustetiin vuonna 515 paikalle, jossa marttyyrit Maurice ja hänen kumppaninsa menettivät henkensä todistaessaan kristillistä uskoaan. Abbaye de Saint-Maurice on vanhin edelleen toiminnassa oleva luostari läntisessä maailmassa. Kierrosta varten sain ääniopaslaitteen, josta kuuntelin kierroksen varrella olevien kohteiden esittelyä. Kierrokseen kuului muun muassa luostarin kirkko, poikkeuksellinen arkeologinen alue katakombeineen ja harvinainen kokoelma uskonnollisia kulta- ja hopea-aarteita.