P1250648 (3).JPG

 

Tänään on Puolustusvoimien lippujuhlan päivä ja marsalkka Mannerheimin syntymäpäivä ja juhliminen alkoi heti aamulla, kun Puolustusvoimien ylipäällikkö, tasavallan presidentti Sauli Niinistö nosti lipun salkoon virka-asuntonsa pihalla Mäntyniemessä Helsingissä. Sen jälkeen nähtiin, kun Ilmavoimien taitolento-osasto Midnight Hawks suoritti esityslennon Helsingissä Hietaniemen alueella. Perinteisenä ohjelmanumerona suoritettiin myös seppeleenlasku sankarihaudoille sekä marsalkka Mannerheimin haudalle Hietaniemen hautausmaalla Helsingissä Puolustusvoimain komentajan, kenraali Timo Kivisen johdolla. Puolustusvoimat järjesti aamupäivällä viihteellisen juhlakonsertin, jossa Laivaston soittokunta esiintyi solisteinaan Pete Parkkonen, Suvi Teräsniska ja Artti Wiskari. Ohjelmassa oli sotilasmusiikkia ja artistien omaa tuotantoa. Näitä juhlallisuuksia seurattiin sekä Yle Areenasta että Yle TV1:stä.

 

P1260552 (2).JPG

 

Koska pönttötarkastuksen mukaan lammen rannan pöntössä oli vielä telkän pesintä käynnissä, sitä piti vahtia, jotta hyvällä onnella olisi mahdollista nähdä poikasten lähtö. Antti lähti ostamaan thairuokaa Suan Aahaanista, ja kun Puolustusvoimien konsertti päättyi, menin taas kerran katsomaan takaovesta, näkyisiköhän lammella liikettä, ja siellähän uiskentelikin telkkäemo seitsemän poikasen kanssa. Kiireesti hain kameran ja katselin ja kuvasin lammen rannalla telkkien uiskentelua. Ne eivät yhtään häiriintyneet siitä, että niitä tarkkailtiin. Anttikin ehti ruoanhakumatkalta näkemään telkkäperheen ennen kuin koko joukko suuntasi emon johdolla jonomuodostelmassa kohti Hangelbyträsketiä. Olipa kiva, että tänäkin vuonna nähtiin yksi telkkäpesue, vaikka vieläkään ei ole nähty niiden lähtöä pöntöstä.

 

P1260508 (3).JPG

 

Kaksi nuorta naarastelkkää on viime aikoina viettänyt öitään lammessa, mikä on merkkinä siitä, että ne suunnittelevat ensi keväänä pesivänsä jossain pihan pöntöistä. Nyt meillä on tarjota kaikkiaan kuusi pönttöä, joten uusillekin pesijöille on tilaa, vaikka vanhatkin jatkaisivat pesintää tutuissa pöntöissä, niin kuin ne yleensä tekvät.

 

P1260024 (2).JPG