20191107_184238.jpg

Harjoitukset käynnissä Sipoon kirkossa ennen konsertin alkua.

Torstai-iltana Sipoon kirkko täyttyi soittajista ja laulajista, kun Sipoon kamariorkesteri johtajanaan Tapio von Boehm ja  ensi vuonna 100-vuotisjuhliaan viettävä Oratoriekören i Helsingfors sekä sopraano Minna Nyberg esiintyivät, ohjelmistossa oli Ola Gjeilon Dreamweaver ja John Rutterin Requiem. Onneksi myös kirkon penkit täyttyivät mukavasti yleisöstä. Meillä on Sipoossa upeasti soittava kamariorkesteri ja yhdessä yli seitsemänkymmenen laulajan kuoron ja sopraanon kanssa he tarjosivat kuulijoille kauniin musiikkielämyksen. Kannatti lähteä, vaikka taas viimeiseen asti mietin, että viitsinkö lähteä ajamaan Nikkilään, kun kelikin oli aika tuhruinen. Alkumatkasta minua saatteli komea metsäkaurisuros, joka ilmestyi kotitiellä auton eteen ja loikki auton valoissa pitkän aikaa ennen kuin siirtyi pellon puolelle.

Perjantai-illaksi meidät oli kutsuttu Päivin ja Juuson kotiin, jossa Juuson Suomussalmella metsästämistä kanalinnuista oli valmistettu herkullinen kanalintupäivällinen. Alkupalojen jälkeen syötiin metsoa, teertä ja pyytä, ja Juulia oli leiponut jälkiruoaksi ihanan suklaisia pätkismuffineja. Antti sai vielä mukaansa kotiin tuotavaksi isänpäiväkukat.

 

20191109_193618.jpg

 

Sunnuntaina menin isää onnittelemaan Paippisiin. Tein lohikeittoa, ja kun lohta oli aika paljon, teimme lopusta graavilohta. Jarno, Henna ja Osku-koira tulivat myös näyttämään vauvaa isopapalle ja isomummille. Ikäeroa isopapalla ja vauvalla on 92 vuotta. Kun laskeskelin meidän ikäerojamme, huomasin, että isällä ja minulla on 23 vuotta ikäeroa, minulla ja Jarnolla samoin 23 vuotta ja Jarnolla ja vauvalla kaksi kertaa 23 vuotta eli 46 vuotta.

 

Eetu.jpg

Perheemme vanhimmat jäsenet Katri ja Eino ja nuorimmainen vajaan kuukauden ikäinen vauva Eino-isopapan sylissä, takana vauvan vanhemmat Henna ja Jarno ja vauvaa uskollisesti vahtiva Osku-koira.