Viime vuonna järjestettiin keravalaisessa purkukuntoisessa kerrostalossa Ahjon kaupunginosassa taidenäyttely, jota kävi katsomassa 30 000 henkeä. Koska Keravan kaupungin omistama talo oli tämän kesän alkaessa edelleen pystyssä, Purkutaide-kollektiivi järjesti kuluneelle kesälle uuden näyttelyn, jota Keravan kaupunki tuki. Näyttely oli viimeistä päivää avoinna viime sunnuntaina, ja niin kuin usein ennenkin, kävin katsomassa näyttelyn sen viimeisenä aukiolopäivänä.

 

20210926_131754 (2).jpg

Graffititaiteilija / purkutaiteen taiteellinen johtaja Jouni "Psyke" Väänäsen ja laulaja / elämäntapaintiaani Emma Salokosken teos "A Year in Graffiti / A Year in Love" on rakennettu lähes kahdestatuhannesta tyhjästä ja puhkaistusta spraymaalipurkista. Teoksen esitteessä kerrotaan, että "Teoksen spraymaalipurkkien määrä vastaa Keravan luvallisilla graffitiseinillä vuodessa käytettävien maalien määrää."

 

20210926_131420 (2).jpg

Osa taiteilija / graafinen suunnittelija Juho JJ Jusslinin teoksesta "Pääministerin kanslia", jossa Jusslin tutkii "globaalia pandemiaa, nuorta pääministeriä, kasvomaskeja ja mediavyöryä".

 

20210926_131122 (2).jpg

Espoolaisen Sheikin taideteos, joka levittäytyi useampaan huoneeseen, tuntui olevan yksi näyttelyn kiinnostavimmista.

Näyttelyteoksia oli toteuttanut yli 80 ammattitaiteilijaa ja taiteen harrastajaa, jotka olivat saaneet vapaasti tehdä kokeellista taidetta. Viisikerroksisen kerrostalon huoneissa ja käytävillä oli monenlaista taidetta, muun muassa interaktiivisia installaatioita, valo- ja videotaidetta, musiikkia ja äänimaisemia sekä graffiti- ja katutaidetta.

 

20210926_131846 (2).jpg

Kuvataiteilija Antti Männynvälin "Romeo ja Julia" -teos "kuvaa erilaisilta alueilta ja eri yhteiskuntaluokista katsovia yksilöitä".

Jonkin aikaa jouduin jonottamaan ennen kuin pääsin sisälle. Rakennuksessa oli helppo liikkua, koska sisään päästettiin vain rajallinen määrä katsojia kerrallaan. Näyttely oli kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen katsaus taiteen monimuotoisuuteen etenkin sellaiselle kuin minä, joka pääasiassa käyn katsomassa maalaustaidetta ja siinäkin enemmän viime ja edellisen vuosisadan taidetta.