DSC01289.JPG

Vanhoja autoja Kerhotalon pihalla.

DSCN3520.JPG

Pamela oli hankkinut jalkapallon muotoisen kakun sekä Denverin että Carolinan joukkueen kannattajille.

Suomi – Amerikka -viikon ohjelmassa oli tänään takapihan piknikki ja vanhojen autojen näyttely Kerhotalolla. Sää oli kyllä aika kylmä ja tuulinen, vaikka aurinko välillä paistoi, mutta päätimme mennä katsomaan, minkälainen meno siellä tänä vuonna on. Väkeä oli melko vähän paikalla, mikä johtui varmaankin sääolosuhteista. Aikaisempina vuosina osallistujia on ollut tosi runsaasti.

Katselimme näyttelyautoja ja söimme hernekeittoa, joka oli keitetty soppatykissä. Hernekeitto lämmittikin mukavasti ja Kerhotalon ulkoterassilla tarkeni hyvin syödä, kun löysi paikan, johon aurinko paistoi eikä tuuli puhaltanut.

Illaksi seinänaapurimme Pamela ja Larry olivat kutsuneet meidät kotiinsa katsomaan televisiosta Super Bowlia eli amerikkalaisen jalkapallon NFL-liigan loppuottelua, jossa olivat vastakkain Denver Broncos ja Carolina Panthers. Kyseessä oli historian viideskymmenes Super Bowl -ottelu ja se pelattiin Levi’s Stadiumilla Kalifornian Santa Clarassa. Stadionilla on 68 500 kiinteää istuinpaikkaa, mutta sinne saadaan erikoisjärjestelyillä mahtumaan 75 000 katsojaa.

Pamelan ja Larryn ystäviä oli paikalla toistakymmentä ja kummallakin joukkueella oli kannattajia. Pamela oli laittanut tarjolle erilaisia alkupaloja, ja hän oli tehnyt myös herkullista chili con carnea, joka on hänen Super Bowl -illan  vakiotarjottavansa. Se oli saanut muhia slow-cookerissa kahdeksan tuntia, ja se oli tosi herkullista.

Ennen ottelun alkua Lady Gaga lauloi Yhdysvaltain kansallislaulun ja ottelun puoliajalla stadionilla esiintyi Coldplay-yhtye ja Beyonce. Ottelu oli hieman tapahtumaköyhä verrattuna viimevuotiseen, mutta ilta kului nopeasti ja mukavasti, ja pelin säännötkin ovat jo vähän tulleet tutuiksi. Ottelu päättyi Denverin voittoon 24 - 10.