Suomessa oli kaunis aamu, kun lähdin viiden jälkeen kotoa lentokentälle. Vein auton Lentoparkkiin, josta bussi kuljetti terminaali kakkoseen. Kone lähti ajoissa ja lentoaikakin oli poikkeuksellisen lyhyt. Kone oli vain puolillaan matkustajia, joista ainakin muutamat olivat menossa Geneveen johonkin seminaariin, josta he keskustelivat innokkaasti, kun odoteltiin koneen lähtöä. Kahden ja puolen tunnin lentoaika meni nopeasti. Ehdin täyttää Ilta-Sanomien pari sanaristikkoa ja lukea hieman Tuomas Kyrön kirjaa Mielensäpahoittaja ja sitten lentokapteeni ilmoittikin, että lähestymme Geneveä.

Kun lennettiin Sveitsin yllä, koneen alapuolella näkyi komeita lumihuippuisia vuoria. Koneen laskeuduttua matkalaukut tulivat melkein saman tien, joten ehdin hyvin junaan, joka lähti vähän ennen yhtätoista kohti St.-Mauricea. Menin erehdyksessä ensimmäisen luokan vaunuun. Kun konduktööri tarkasti lippuni, hän ilmoitti, että istuin ensimmäisen luokan vaunussa, vaikka minulla oli toisen luokan lippu. Siirryin siitä sitten viereiseen junanvaunuun, joka oli toisen luokan vaunu. Täällä saattaa kuulemma saada sakot, jos menee ykkösluokkaan eikä ole lippua sinne. Onneksi eivät nyt kuitenkaan sakottaneet. Junamatka kesti puolisentoista tuntia ja Hilkka oli vastassa asemalla. Sveitsin sää oli aurinkoinen ja lämmin, joten istuimme päivällä pitkään ulkona terassilla.

Illalla kello 20.15 sytytettiin tulet Valais'n kantonin kolmellatoista vuorella ja vuoret valaistiin kolmen minuutin ajaksi sen kunniaksi, että tänä vuonna (2015) on kulunut kaksisataa vuotta siitä, kun Valais'n kantoni liittyi Sveitsin valaliittoon sen 22. kantonina. Me menimme J-F:n, Hilkan ja Samuelin kanssa katsomaan Dents du Midi -vuoren valaisua. J-F ajoi meidät ylös vuorille paikkaan, jossa meidän lisäksemme oli paljon muitakin katsojia. Tasan viisitoista yli kahdeksan syttyivät tulet palamaan eri puolilla vuorenrinnettà ja koko vuorenrinne valaistui. Kolmen minuutin kuluttua tulet sammuivat. Tapahtuma oli vaikuttava ja aivan ainutkertainen. Juhlavuoden kunniaksi järjestetään Valais'n kantonissa pitkin vuotta erilaisia tapahtumia.