DSC00557.JPG

Torstai-aamu kotirannassa.

DSCN3316 (3).JPG

Tänään nähtiin vain tällaisia pikkuisia gekkoja, ei iguaania.

DSCN3319 (3).JPG

Hello Dolly!

Aamupäivällä käytiin Boynton Beachissa hieman shoppailemassa, mitään isompia ostoksia ei kuitenkaan tehty. Iltapäivällä ajettiin Boca Ratoniin The Wick Theatreen katsomaan musikaalia Hello Dolly!. Pääosaa, Dollya, musikaalissa esitti mies, Lee Roy Reams, joka on myös ohjannut esityksen. Koloratuurisopraano Susan Powell oli merkittävässä roolissa musikaalissa. Hän on paitsi näyttelijä, laulaja ja televisioesiintyjä, myös vuoden 1980 Miss Oklahoma ja vuoden 1981 Miss Amerikka. Hänellä on erittäin kaunis lauluääni, ja hän onkin esiintynyt musiikkiteatterissa sekä oopperanäyttämöillä eri puolilla maailmaa.

Musikaalin tapahtumapaikkana on New York 1880-luvulla. Se kertoo tunnetusta avioliittojen järjestelijästä leskirouva Dollysta, joka saa tehtäväksi etsiä rikkaalle narisijalle Horacelle sopivaa vaimoa. Dolly on muissa naittamisjärjestelyissään onnistunut, mutta tässä tapauksessa kaikki tuntuu menevän vikaan, kunnes Dolly loppujen lopuksi päätyy siihen, että hän nai itse Horacen, jos hän saa kuolleelta mieheltään merkin, että hän voi näin tehdä, ja jos Horace haluaa hänet vaimokseen.

Hello Dolly oli hauska ja viihdyttävä ja sen musiikki- ja tanssiesitykset olivat hyvin tehtyjä. Musikaalin tunnusmelodia ”Hello Dolly” oli ihana ja se laulettiin ja tanssittiin upeasti.

Amerikkalaiset teatterit ovat suuresti riippuvaisia lahjoituksista, koska lipputulot kattavat vain alle kolmasosan teatterin kuluista. Yleisöä kannustetaankin kaikkien esitysten alussa pidettävässä teatterin johtajan puheenvuorossa tekemään lahjoituksia. Esityksen käsiohjelman välissä on aina kirjekuori, johon lahjoitusrahat tai shekin voi sujauttaa. Lahjoitusten tekijät mainitaan ja heidän nimensä näkyvät myös ohjelmalehtisissä. The Wick Theatren tämän kauden yksittäisten lahjoitusten suuruudet vaihtelevat alle 50 dollarista yli 5 000 dollariin.