23172770_1728738910523260_2841462259210030857_n.jpg

 

Keittiön kaappien ja laatikoiden siivous jatkui viikonloppuna. Työ on tarkoitus saada loppuun nyt alkuviikosta. Kaappeihin on saatu lisää tilaa, kun tarpeetonta tavaraa on niistä poistettu. Olen kyllä lukenut pääosin Marie Kondon kirjan "KonMari - Siivouksen elämänmullistava taika", mutta en nyt kuitenkaan ole ruvennut tätä oppia noudattamaan. Joskus on vain ryhdyttävä siivoamaan perusteellisesti, erityisesti kun asuu vuosikymmeniä samassa talossa. Lähes huomaamatta tavaraa kertyy niin, että tulee ahdasta, jos ei välillä luovu turhista tavaroista.

Sen verran pidin taukoa siivouksessa sunnuntaina, että menin iltapäivällä Sipoon kirkkoon kuuntelemaan kauneimpia virsiä, joita esittivät sopraano Mari Palo, basso Heikki Orama ja Lohjan Vaskiseitsikko. Konsertissa kuultiin muun muassa Oskar Merikannon (Oi, muistatko vielä sen virren, Oi, kiitos sä Luojani armollinen), Jean Sibeliuksen (Soi kunniaksi Luojan), Pekka Simojoen (Herra kädelläsi) ja P.J. Hannikaisen (Maan korvessa kulkevi lapsosen tie), Kreeta Haapasalon (Kanteleeni) ja Toivo Kuulan (On kaunis synnyinmaamme) sekä monia muita kauniita virsiä. Oli kiva rauhoittua siivoustouhujen jälkeen kuuntelemaan upeiden solistien vaskiseitsikon säestyksellä esittämiä lauluja.

Personal Trainerin kanssa olemme tavanneet viikoittain jo noin runsaan kuukauden ajan ja jotain lievää kunnon kohenemista olen havainnut. Suklaatestikin on jo puolivälissä eikä tumman suklaan syöminen yhtään kyllästytä, vaan suklaa maistuu edelleenkin hyvältä.

Rianan kanssa katsoimme viimeksi tavatessamme yhdysvaltalaisen animaatioelokuvan "Sing", jonka kävimme vuokraamassa Porvoon FilmTownista. Elokuvan ääninäyttelijöinä olivat muun muassa Matthew McConaughey, Reese Witherspoon, Seth MacFarlane ja Scarlett Johansson. Hauska elokuva. Ennen elokuvan katsomista kävimme kahvilla ja mehulla Tee- ja Kahvihuone Helmessä. Vanhassa Porvoossa oli jonkin verran turisteja liikkeellä, vaikka sää olikin kovin syksyinen ja viileä.