Hilkka ja Fransu tulivat eilen perjantaina Suomeen ja tänään kävimme katsomassa heitä Paippisissa, jonne Martti oli heidät hakenut iltamyöhällä lentokentältä. Emme ehtineet viipyä pitkään, koska olimme matkalla Janakkalan kunnan Viralan kylään Timon Torppaan, jossa Ritva vietti syntymäpäiväjuhlaansa. Myös Paippisten väki ja sveitsiläiset olivat lähdössä syntymäpäiväjuhliin Porvooseen. Siellä vietettiin Corinnen syntymäpäiviä, jonne me emme nyt voineet osallistua, mutta olimme sopineet, että niitä juhlia voidaan viettää vielä ensi viikollakin.

P1060108.JPG

Timon Torppa Janakkalassa.

Juhlapäivän sää oli kesäiseen juhlapäivään hyvin sopiva, enimmäkseen aurinkoinen ja leppeätuulinen. Tällaisessa säässä oli mukava juhlia nuorekasta ja hyväntuulista päivänsankaria. Timon Torppa on kodikas juhla- tai lomanviettopaikka. Se on entinen maalaistalon päärakennus, jossa on iso piha. Torpassa ja sen erillisessä saunarakennuksessa voi yöpyäkin. Söimme herkullisen lounaan, tarjolla oli maukkaita salaatteja sekä karjalanpaistia. Kahvin kanssa tarjottu mansikkakakku oli niin hyvää, että sellaista saa harvoin. Se oli sopivan mehukas ja runsastäytteinen.

Illalla katsoimme televisiosta Seinäjoen Tangomarkkinoiden tangokuningatarfinaalin. Finaalin aluksi mukana oli kuusi naislaulajaa, joista tuomaristo valitsi ensimmäisen laulukierroksen jälkeen neljä laulajaa toiselle kierrokselle. Toisen kierroksen jälkeen alueraadit, joita oli viisi eri puolilla Suomea, valitsivat kaksi loppukilpailijaa viimeiselle kierrokselle superfinaaliin. Superfinaalissa tuomaristo valitsi voittajaksi ja uudeksi tangokuningattareksi Erika Vikmanin. Itse olisin valinnut voittajaksi toisen superfinalistin Nina Åkermanin, jonka tumma ääni sopi upeasti tangon esittämiseen. Tangokuningasfinaali jäi torstaina katsomatta, ja se täytynee katsoa myöhemmin, jos se vielä löytyy Yle Areenasta.