DSC01302.JPG

DSC01322.JPG

Maanantaina lähdimme heti aamiaisen jälkeen ajamaan kohti Kennedy Space Centeriä, joka oli kolmen päivän Merritt Island -matkamme ensimmäinen kohde. Olimme varanneet huoneen kahdeksi yöksi Aladdin Motel -nimisestä pienestä majapaikasta Merritt Islandilta. Olemme käyneet Kennedy Space Centerissä noin neljä vuotta sitten. Silloin siellä oli hyvin hiljaista, koska Yhdysvaltain avaruussukkulaohjelma oli lopussa eikä uusia ohjelmia ollut suunnitelmissa. Nyt paikka näytti jälleen elävältä ja myös oppaat olivat selvästi innoissaan tulevista avaruusohjelmista.

NASA (National Aeronautics and Space Administration) perustettiin vuonna 1958. Ensimmäinen avaruuteen päässyt amerikkalainen astronautti oli Alan Shephard, vuonna 1961, muutamaa viikkoa sen jälkeen, kun venäläinen Juri Gagarin oli käynyt avaruudessa. Ensimmäinen maata kiertänyt amerikkalainen astronautti oli John Glenn, vuonna 1962 ja ensimmäisenä kuun pinnalle astui 20.7.1969 astronautti Neil Armstrong. Miehitetty Mars-lento on suunnitelmissa vuonna 2030. Kennedy Space Center kertookin avaruuslentojen historiasta, nykypäivästä ja tulevaisuudesta.

Aloitimme vierailun Kennedy Space Centerissä sen Visitor Complexista, jossa on muun muassa niin kutsuttu rakettipuutarha Rocket Garden, jossa saattoi nähdä amerikkalaisten rakettien kehityksen 1950-luvulta tähän päivään. Lähdimme aluksi bussikierrokselle, jonka aikana päästiin tutustumaan koko alueeseen. Kierroksen aikana bussinkuljettaja toimi oppaana ja kertoi matkan varrella nähdyistä rakennuksista, kuten rakettien kokoonpanohalleista sekä laukaisualustoista ja raketeista. Bussi vei meidät Apollo/Saturnus V -keskukseen, jossa näytettiin aidossa ympäristössä, miten raketin laukaisu tapahtuu. Keskuksen hallissa on myös suurin koskaan  avaruuteen lähetetty raketti.

Bussikierroksen jälkeen kävimme avaruussukkula Atlantis -hallissa, jossa olisi päässyt kokemaan, miltä avaruussukkulan lähteminen tuntuu. Sen jätimme kuitenkin väliin, koska olimme kokeneet sen jo edellisellä käynnillä. Atlantiksen jälkeen menimme syömään hampurilaiset ja ehdimme vielä katsomaan IMAX-teatteriin 3D-elokuvan ”Hubble”, jossa esitettiin Hubble-avaruusteleskoopin tarina.  Miellyttävä-ääninen näyttelijä Leonardo DiCaprio toimi kertojana tässä tarinassa. Elokuvan jälkeen olimme viettäneet Kennedy Space Centerissä yli viisi tuntia ja mielestämme nähneet riittävästi, joten lähdimme ajamaan hotellillemme Merritt Islandille. Illalla jaksoimme vielä käydä syömässä läheisessä seafood-ravintolassa.