Kaksi päivää Lantanassa ja laajemminkin täällä Floridassa on satanut pieniä poutajaksoja lukuunottamatta, ja eilen annettiin televisiossa aamupäivän aikana tornadovaroituksiakin. Eilen kastuttiin kauppamatkalla Antin kanssa, kun juuri silloin, kun oltiin lähdössä kaupasta, vettä tuli taivaan täydeltä. Kun näytti siltä, että sade saattaisi jatkua pitkäänkin, emme jääneet odottamaan sen loppumista. Sää on kuitenkin ollut lämmin, joten kastumisesta huolimatta ei ole ruvennut palelemaan.

Tänään kastuttiin sitten vielä eilistä perusteellisemmin. Floridan Karjalaisten järjestämä Karjalainen Kalavale -kalastusretki Atlantille Lady K -kalastusveneellä alkoi aamukahdeksalta. Juuri sillä hetkellä ei satanut, kun Lady K lähti Lantanan rannasta, mutta kun runsaan puolen tunnin laivamatkan jälkeen pysähdyttiin kalastamaan, niin sadekin alkoi. Aluksi satoi ihan kohtuullisesti, mutta sitten sade yltyi ja pian oltiin kaikki läpimärkiä. Jotkut onnistuivat saamaan kalaa, mutta me emme Antin kanssa saaneet muuta kuin yhden parinkymmenen sentin mittaisen roskakalan, joka pääsi takaisin veteen.

Lokit ja pari pelikaania seurasivat laivaa, kun vene aina välillä vaihtoi paikkaa, koska ne tiesivät odottaa kalansaaliita. Pelikaanit uivat aivan liian lähelle kalastussiimoja, ja kerran yksi pelikaani jäi siivestään kiinni siimaan. Toisella kerralla joko se sama tai toinen pelikaani nappasi suuhunsa jonkun kalastajan kalasyötin ja koukku tarttui sen nokkaan. Molemmilla kerroilla linnut saatiin irrotetuiksi ja edelleenkin ne vain pysyttelivät vaarallisen lähellä venettä.

Vettä satoi koko ajan tauotta, ja siksi kalastusretki päätettiin lopettaa suunniteltua aikaisemmin. Veneessä meitä viihdyttivät hanuristi ja sahansoittaja, joten venematkat sujuivat mukavasti. Kalastusretkelle oli ilmoittautunut nelisenkymmentä kalamiestä ja -naista, ihan kaikki ilmoittautuneet eivät kuitenkaan lähteneet matkaan sateisen sään takia.