321991255_860432648533756_7480024133715345163_n.jpg

 

Jouluviikkoon mahtui monenlaista. Jouluviikkoa edeltävänä sunnuntaina käytiin Päivin perheen kanssa perinteisellä joululounaalla Krapihovissa Tuusulassa. Jo ties kuinka monetta kertaa istuttiin Mikonkammarissa ja nautittiin Krapin maistuvista herkuista. Kala- liha- ja salaattipöydän monet ihanat jouluiset ruoat maistuivat niin, että niillä olisi jo täyttänyt vatsan kokonaan, mutta koska tämä oli vuoden ensimmäinen jouluateria, niin piti maistaa myös kinkkua ja joululaatikoita. Jälkiruokavalikoimakin oli aikamoinen, luumukiisseli ja kanelikermavaahto oli oivallinen päätös aterialle. Krapihovin aito suomalainen viiden vuodenajan kattaus on kyllä aina täyttänyt odotukset, vaikka joulun, joka on se viides vuodenaika, kattaus onkin aivan erityisen maistuva.

Ensimmäistä kertaa teetimme siivousfirmalla joulusiivouksen. Söderkullalaisen KaronaCleaningin kahden hengen tiimi teki hyvää työtä, ja olihan se helppoa ja mukavaa, kun koti puhdistui sillä aikaa, kun itse luki kirjaa tai istui tietokoneella. Kipeä olkapääkin tykkäsi. Antti tosin kertoi siivoojille, että minä olin jo monta päivää siivonnut, jotta siivoojien olisi mukavampi tulla meille töihin. Toki olinkin siivonnut jääkaapin ja keittiön ja kodinhoitohuoneen kaappeja, mutta nämähän eivät kuuluneetkaan siivoojien tehtäviin.

Tiistaina olin ystäväpalveluystäväni seurana, kun hänen miehensä kävi ostoksilla. Edellisestä käynnistä olikin jo useita viikkoja. Kahvia juodessa ja jutellessa parituntinen hurahti nopeasti.Tiistai-iltana Jarkon perhe tarjosi joulupäivällisen perinteisine jouluruokineen, koska Corinne ja Iikka olivat lähdössä jouluksi Suomussalmelle Iikan vanhempien luokse ja he halusivat, että koko perhe olisi kuitenkin koossa ennen joulua. Myös Gian vanhemmat osallistuivat päivälliseen.

Keskiviikkona alkoi nuha ja nousi kuume. Parin kuumeisen päivän jälkeen olo koheni, mutta joulun aika meni kuitenkin vielä puolikuntoisena toipilaana.

Jouluaattoaamuna kävin ruokaostoksilla aamulla ennen seitsemää. Kaupassa ei juuri näkynyt muita kuin henkilökuntaa hyllyjä täyttämässä. Joulurauhan julistuksen jälkeen syötiin riisipuuroa ja illalla katettiin joulun kalapöytä. Kinkkua ja bataattilaatikkoa syötiin joulupäivänä.

Muutama kirja tuli luetuksi, Helsingin Sanomien ja Ilta-Sanomien ristikot täyttyivät ja vaikka televisiossa oli tarjolla paljon jouluista ohjelmaa, sen katsominen jäi vähäiseksi. Perheenjäsenten ja ystävien kanssa pidettiin yhteyttä viestein ja puhelimitse. Henna, Jarno ja Eden soittivat Meksikosta videopuhelun, jossa kuultiin lomalaisten iloiset kuulumiset. Näin on mennyt tähän asti tämä joulunaika, joka ei itse asiassa merkittävästi ole poikennut edellisistä jouluista, jolloin ei myöskään kovin  paljon päästy tapaamaan läheisiämme koronapandemian takia. Korjataan tämä asia sitten ensi vuonna.

 

322183813_1409893233150582_4696808967637751794_n.jpg