P1290079b.JPG

Lintujen ruokailua tulee seuratuksi keittiön ikkunasta monta kertaa päivässä. Viikonloppuna ruokintapaikalla käväisi harmaapäätikka, mikä ilahdutti, koska sitä ei ole kovin monta kertaa meidän pihassa näkynyt.

Minun ei paljon kannata puhua uudenvuoden lupauksista, koska ne harvoin, jos koskaan, ovat toteutuneet. Mutta ainahan voi tehdä suunnitelmia ja aikomuksia, ja sellaisia olen joitakin mietiskellyt. Nyt kun terveys ja vointi ovat palautumassa normaaleiksi, onkin aika ruveta pohtimaan niitä vähän tarkemmin. Olen ajatellut keskittyä erityisesti oman hyvinvoinnin kohentamiseen ja iloa tuottavien asioiden tekemiseen.

Loppiaisviikonloppuna meillä oli iloa tuottavia tapaamisia, kun loppiaisena menimme myöhäiselle lounaalle Päivin ja Juuson perheen luokse Kirkkonummelle. Perinteistä tapaninpäivän jouluateriaa jouduttiin siirtämään, kun oltiin sairaita, mutta nyt se toteutui. Tarjolla ei kuitenkaan ollut jouluruokia, vaan syötiin poronkäristystä. Lauantaina puolestaan Jarno, Henna ja Eden tulivat meille myöhäiselle lounaalle, kun he olivat ensin juhlineet ystäväperheen tyttären yksivuotispäiviä lähitienoolla. Tein lohikeittoa, joka onnistui tosi hyvin, kun olin saanut lähikaupan kalatiskin myyjältä hieman tavallisuudesta poikkeavan ohjeen.

Helsingin Sanomat aloittaa verkossa HS:n Mestarikurssin, jossa lehden tilaajat voivat seurata huippuasiantuntijoiden verkkoluentoja. Ensimmäisen Mestarikurssin pitää hyvinvointivalmentaja Petteri Kilpinen, joka kertoo kurssilla siitä, miten elämäntapamuutoksen saa onnistumaan ja kestämään. Tänään tuli tämä ensimmäinen hyvinvointipaketti ja jatkossa näitä tulee sähköpostiin aina perjantaisin.

Tykkään leipomisesta ja niinpä tein aamulla pienen pullataikinan, josta leivoin kolme piirakkaa; omena-puolukka-, mustikka- ja rahkapiirakan. Siitä tuli kodikas tuoksu ja se tuntui erityisen sopivalta tekemiseltä, kun ulkona tuiskutti ja pyrytti koko päivän ja lumikasat sen kuin vain kasvoivat. Onneksi autokatos valmistui suunnitelmien mukaan vuodenvaihteessa, nyt se kyllä ilahduttaa. Ja onneksi sain varatuksi omakotitalkkarin lumitöihin huomiseksi.