P1260962 (2).JPG

 

Eilen kävimme Antin kanssa kahvilla Ritvan ja Penan parvekkeella. Edellisestä tapaamisesta olikin jo monta kuukautta. Kotona tein sitten ruisleipätaikinan kaksi päivää hapantumassa olleeseen juureen. Illemmalla leivoin pari tuntia nousseesta ruistaikinasta perinteiseen tapaan kahdeksan ruispatukkaa, jotka nostatuksen jälkeen paistettiin ja paistamisen jälkeen maistettiin.

Ruisleipätaikinan valmistumisen jälkeen menin taas vanhasta muistista kurkkaamaan lammelle, vaikka kaikkien pönttöjen pitikin jo olla tyhjiä. Yllätys oli melkoinen, kun lammessa näkyi liikettä ja tarkemmin katsottuna siellä ui telkkäemo ja kaksi poikasta. Siellä lammen rannalla minä sitten tarkkailin kameran kanssa niiden touhuja, vaikka välillä satoi aika reippaasti. Nämä telkät käyttäytyivät vähän eri tavalla kuin edellisen päivän poikue. Nyt poikaset olivat hyvin vauhdikkaita ja itsenäisiä, ne uivat pitkin lammen rantoja ja sukelsivat syötävää ja emo touhusi omiaan. Se kävi parilla lennolla ja oli poissa lammelta ainakin kymmenen minuuttia ja lisäksi se lensi pari kertaa lammen rannalla olevaan pönttöön ja tuli pois hetken kuluttua.

 

P1260944 (2).JPG

 

Ilta hämärtyi ja välillä telkät nousivat lammen rannalle ja seisoivat mustikanvarpujen seassa, kunnes taas sukelsivat veteen. Selvästi ne aikoivat viettää yön lammessa, ja niin ne viettivätkin. Tänä aamuna ne olivat edelleen lammessa, mutta aamupäivän aikana ne olivat sitten lähteneet matkaan, ilmeisesti järvelle.

Kesäkuun alussa normaalisti pidettävät Naantalin Musiikkijuhlat on tältä vuodelta peruttu kuten muutkin kesän festivaalit, mutta Musiikkijuhlat ilmoitti laittavansa YouTubeen joitakin aikaisempien vuosien konserttitaltiointeja. Ensimmäinen konserttitaltiointi "Naantaliserenadi" Naantalin kirkosta (6.6.2014) tuli YouTubeen ja kuuntelin sen samalla, kun kirjoittelin blogiani.

WWF:n luontolivessä sääksiemo hautoi kolmea munaa, joista poikaset kuoriutuivat toukokuun lopussa. Nyt poikasille kannetaan pesään kaloja, joista emo nokallaan repii palasia poikasille. Kaksi poikasista on selvästi ahneempia kuin kolmas, pienin ja ilmeisesti viimeksi kuoriutunut. Useimmiten tämä pienimmäinen on saanut turhaan kita ammollaan odottaa ruokaa, kun emo on syöttänyt näitä kahta eturivin ahmattia.

Hankin kannatuslipun Karanteeniteatterin Jarkko Tamminen -imitaatioshow "Korona-ajan parhaat" -esitykseen, jonka katsoimme hetki sitten. Tamminen on uskomattoman uskottava imitaattori, jonka jotkut hahmot ovat enemmän kohteensa kaltaisia kuin kohteet itse. En laskenut, miten monta henkilöä hän imitoi, mutta paljon niitä oli, oli naisia ja miehiä, entisiä ja nykyisiä presidenttejä, urheilijoita ja esiintyviä taiteilijoita. Ja laulukin Tammiselta sujuu hyvin, onhan hän opiskellutkin sitä.

Yle TV1 näyttää kesällä Agatha Christien Poirot-kirjojen pohjalta tehtyjä Hercule Poirot -elokuvia, joita on kiva katsoa, vaikka ne onkin jo ainakin kertaalleen vuosia sitten nähnyt. David Suchet'n esittämä belgialaissyntyinen Poirot on sympaattinen murhia ratkova herrasmies.