DSCN3203.JPG

Tasan kymmenen vuotta sitten lokakuussa 2005 Wilmaksi nimetty viidennen luokan hurrikaani riehui Karibian meren alueella ja Floridassa. Paikoin tuuli puhalsi 78 metrin sekuntivauhdilla. Wilma aiheutti Haitissa maanvyöryjä, joissa kuoli ainakin kymmenen ihmistä. Myös Meksikossa, Jukatanin niemimaalla se aiheutti rajuja tulvia ja tuhosi rakennuksia. Samoin Kuubassa ja Floridassa se sai aikaan tuhoisaa jälkeä. Meksikossa kuoli neljä ihmistä ja Floridassa viisi.

American German Club of the Palm Beaches, jonka tavoitteena ja tehtävänä on saksalaisen perinteen ja tapojen säilyttäminen, järjestää Lantana Roadin varressa Lake Worthissa olevassa klubirakennuksessaan ja sen pihapiirissä joka vuosi lokakuussa kahtena peräkkäisenä viikonloppuna Oktoberfest-tapahtuman. Tilaisuus alkoi viime viikonloppuna ja tänä viikonloppuna se jatkui perjantaista sunnuntaihin. Menimme tilaisuuteen eilen lauantaina puolenpäivän aikaan, jolloin se oli juuri avattu eikä vielä ollut ruuhkaa missään ja autokin saatiin aika lähelle parkkiin.

Söimme saksalaista possunpotkaa perunamuusin ja haudutetun punakaalin kanssa ja joimme saksalaiset oluet. Kuuntelimme orkesteria, jonka jäsenet soittivat ja lauloivat reippaita saksalaisia lauluja. Parissa tunnissa klubirakennus täyttyi juhlijoista ja metelikin alkoi olla melkoinen.

Tänään menin aamulla klubitalon kuntosalille ja kävelin reippaasti juoksumatolla puolen tunnin ajan. Antti oli sillä aikaa uimassa.  Antti halusi taas elokuviin ja menimme päivänäytökseen katsomaan 3D-tieteiselokuvaa The Martian (Yksin Marsissa). Elokuvan on ohjannut Ridley Scott ja se perustuu Andy Weirin romaaniin Yksin Marsissa. Elokuvan pääosassa esiintyy sympaattinen Matt Damon. Ensimmäisellä miehitetyllä lennolla Marsiin koneen miehistö joutuu hiekkamyrskyyn ja miehistön on nopeasti lähdettävä Marsista. Matt Damonin esittämän astronautin Mark Watneyn avaruuspuku vaurioituu ja muu miehistö luulee hänen kuolleen, joten he lähtevät avaruusaluksellaan kohti maata ilman Markia, joka jää yksin Marsiin. Mark joutuu käyttämään kaiken kekseliäisyytensä tullakseen toimeen vaikeissa Marsin olosuhteissa ja saadakseen maahan tiedon siitä, että hän on elossa. Elokuva on hyvinkin jännittävä ja Marsin maisemat ovat komeita.

Elokuvan jälkeen kävimme ostamassa Antille uuden matkalaukun, kun TSA (Transportation Security Administration) oli ilmeisesti New Yorkissa JFK:n lentokentällä avannut laukun rikkomalla sen lukon. Mitään sieltä ei ollut otettu pois, vaan sisään oli laitettu ilmoitus laukun tutkimisesta. Vaikka laukku oli numerolukittu, siinä oli avausmahdollisuus avaimella ja TSA:lla on avaimet, joilla tällaiset laukut voi avata. Mutta ilmeisesti heistä oli kivempi hajottaa koko lukko.