P1080170a (2).jpg

Onhan näissä mielikuvituksellisissa amerikkalaisissa joulukoristeluissa jotakin viehättävää. Neljä vuotta sitten ihailimme niitä Festival of Trees -näyttelyssä West Palm Beachissa Floridassa. Ann Norton Sculpture Gardensissa oli esillä kolmisenkymmentä erilaista koristeltua joulupuuta.

Viime torstaina aurinko nousi aamulla kello 9.13 ja laski klo 15.13, joten päivän pituus oli vain kuusi tuntia. Ne kuusi tuntiakin ovat viime aikoina olleet aika hämäriä. Runsaan viikon kuluttua päivä alkaa onneksi kuitenkin taas pidentyä. Eiköhän tästäkin pimeydestä selvitä.

Leivonta on mukavaa puuhaa ja erityisesti näin korona-aikaan ja joulun alla on kiva leipoa perinteisiä tuttuja joululeivonnaisia, kuten taateli- ja hedelmäkakkua. Nyt leivoin myös ruisleipää ja hedelmäleipää ja pullataikinasta tein kurpitsa-puolukkapiirakkaa sekä rahkapiirakkaa.

Jo sillä, että katsoo televisiosta uutisia ja koronviruspandemiaa käsitteleviä ajankohtaisohjelmia täyttäisi päivät aika hyvin, mutta vähän muutakin viihdykettä olemme tähän aika lailla hiljaiseen elämään televisiosta löytäneet. Olemme nimittäin katsoneet vanhojen tuttujen sarjojen jatko-osia; Britannian kuningatar Elisabet II:n valtakaudesta kertovan The Crown -sarjan neljäs kausi tuli Netflixiin. Siinä on edetty 1900-luvun puolivälistä 1980-luvulle. Neljännellä kaudella prinssi Charles ja Lady Diana Spencer ovat onnettomasti naimisissa ja Britannian pääministerinä on Margaret Thatcher, joka ottaa yhteen kuningatar Elisabetin kanssa.

Robyn Carrin kirjoihin perustuvan sarjanVirgin River toinen kausi ilmestyi myös vastikään Netflixissä Sarja kertoo erikoissairaanhoitajasta, joka lähtee Los Angelesista etsimään uutta alkua elämäänsä Pohjois-Kalifornian eräseuduille. Sarjan tapahtumat sijoittuvat komeisiin ja jylhiin luonnonmaisemiin, ja se on kaikkinensa viihdyttävää katsottavaa.

Ruotsalaisen Tukholman ravintolamaailmaan sijoittuvan Aika on meidän -sarjan kolmen kauden jaksot esitetään uusintana Teemalla, sarjan kolmannella kaudella eletään jo 1970-lukua. Sarjan uuden, neljännen kauden neljä jaksoa esitetään joulun jälkeen, ja niissä palataan takaisin 1950-luvun alkuun.

TV1:ltä alkoi perjantaina Viimeinen tango Halifaxissa -sarjan viides kausi. Sen neljäs kausi päättyi jo useita vuosia sitten, joten oli kiva yllätys, että sarja vielä jatkuu. Sarja perustuu löysästi sen käsikirjoittajan Sally Wainwrightin äidin toiseen avioliittoon ja Ilta-Sanomien esittelyssä todetaan, että se on "ylistys ikäihmisille". Siksi se varmaan tuntuukin niin kotoisalta.

 

P1080195 (2).JPG