Torstaina olimme ajatelleet mennä Ritvan kanssa kävelemään, mutta sen sijaan päätettiinkin juoda kahvit ja herkutella Ritvan ja Penan tarjoomuksilla, ja samalla keskusteltiin viime viikkojen tapahtumista. Iltapäiväksi olin sopinut tapaamisen Rianan kanssa. Pitkästä aikaa Riana innostui maalaamaan akryyliväreillä, tuloksena oli merimaisema.

 

Perjantaina menin illalla Rianan seuraksi, kun Jarkko ja Gia menivät a cappella -yhtye Forkin konserttiin Porvoon Taidetehtaalle. Fork on tällä hetkellä tosi suosittu; sekä perjantain että lauantain konsertit olivat loppuunmyytyjä. Me päätimme Rianan kanssa mennä Bio Rexiin katsomaan Timo Koivusalon ohjaaman uusimman Risto Räppääjä -elokuvan Risto Räppääjä ja yöhaukka (2016). Olemme nähneet sen verran monta Risto Räppääjä -elokuvaa, että ne jo vähän toistavat itseään, kun elokuvan henkilötkin ovat aina samoja. Oli tämä elokuva meistä kuitenkin ihan hauska. Illalla katsoimme vielä kaikki kolme ensi viikon jaksoa TV2:n Uusi päivä -sarjasta.

 

DSCN3678.JPG

 

DSCN3720.JPG

 

Lauantaiksi olin hankkinut liput Kansallisoopperassa esitettävään W. A. Mozartin Taikahuilu-oopperaan. Tämä oli aivan uudenlainen toteutus, jossa elävien laulajien lisäksi käytettiin animaatiota ja taitavasti käytettiinkin yhdistettynä laulajien esitykseen. Toteutus oli mielenkiintoinen, Taikahuilun musiikki kaunista ja kokonaisuus onnistunut.

 

Ennen oopperaa kävin Kansallismuseossa katsomassa näyttelyn Sibelius. Jokainen nuotti pitää elää, joka on auki enää viikon ajan. Näyttely juhlistaa viimevuotista Sibeliuksen syntymän 150-vuotisjuhlaa. Näyttelyssä oli Ainolan esineitä, Sibeliuksen vaatteita, Sibeliuksen sävellysten alkuperäisnuotteja ja kuultavissa oli musiikkinäytteitä Sibeliuksen sävellyksistä. Näyttely oli tyylikäs kokonaisuus Sibeliuksen elämän vaiheista ja musiikista.

 

Illalla kuuntelin vielä YLE Areenan suoraa lähetystä Musiikkitalosta, jossa Radion Sinfoniaorkesteri esitti Hannu Linnun johdolla Felix Mendelssohnin säveltämän Elias-oratorion. Muita esiintyjiä olivat Savonlinnan oopperakuoro, Helsingin kamarikuoron laulajia sekä solisteina muun muassa sopraano Soile Isokoski ja baritoni Arttu Kataja. Komeaa kuultavaa myös YLE Areenalta.