Viikonloppu sujui rauhallisesti kotosalla. Lauantaina satoi eikä pihalle ollut asiaa. Onneksi sunnuntaina aamupäivä oli kauniin aurinkoinen, joten pääsin pihatöihin. Olen siivonnut pihapiiriä ja kerännyt risuja sekä perennapenkeistä kasvien viimevuotisia roskia. Ne saa viedä kaatopaikalle ilmaiseksi, mutta ne pitää lajitella niin, että lehdet ja ruohojäte erotellaan risuista ja perennojen viimevuotiset varretkin pitää vielä lajitella erikseen. Näiden kaikkien lehtien, ruohon, perennanvarsien ja risujen lajittelu on lähes mahdotonta, kun pihassa niitä kaikkia on sekaisin.

Tähdet tähdet -ohjelman viimeistä edellisessä jaksossa sunnuntaina kilpailijat lauloivat musikaalisävelmiä. Mukana olivat vielä Jarkko Ahola, Waltteri Torikka, Laura Voutilainen. Kilpailijoiden esitykset olivat erittäin hienoja ja erityisesti Waltteri Torikka ja Laura Voutilainen osoittivat olevansa hyvin monipuolisia esiintyjiä. He pääsivätkin ensi sunnuntain finaaliin. Oopperalaulaja, baritoni Waltteri Torikka esitti komeasti laulut ”Rikas mies jos oisin” musikaalista Viulunsoittaja katolla ja ”Stars” musikaalista Les Misérables ja laulaja Laura Voutilainen laulut ”All That Jazz” musikaalista Chicago ja ”Memory” musikaalista Cats. Tuomaritkin herkistyivät, kun kilpailijat olivat niin taitavia.

Jääkiekon MM-kisojen sunnuntainen ottelu Suomi - Tanska sujui Suomelta paremmin kuin perjantainen Suomi - USA -ottelu, vaikkei Suomen esitys vieläkään ollut erityisen vakuuttava. Suomi kuitenkin voitti Tanskan 3 - 0. Toivottavasti suomalaisten peli paranee sitä mukaa, kun otteluita tulee lisää.

Tänään isällä oli taas kontrollikäynti HUS:n Silmätautien läntisellä poliklinikalla Lauttasaaressa. Lähdin hänen seurakseen klinikalle. Silmien tutkimuksen perusteella päädyttiin siihen, että silmäpistoksia jatketaan ja tänään annettiin molempiin silmiin ensimmäinen pistos kolmen kerran pistossarjasta. Ennen poliklinikalle lähtöä istutimme Paippisissa orvokkeja laatikoihin ja ruukkuihin. Puutarhalla, josta hain orvokin taimet, oli suuri valikoima erivärisiä orvokkeja, mutta syvänsiniset, samettiset orvokit ovat minusta kaikkein kauneimpia. Martti oli löytänyt lähimetsästä korvasieniä ja äiti oli tehnyt niistä herkullista kastiketta.

MM-jääkiekko-ottelu Suomi - Norja alkoi yhdeksän jälkeen illalla televisiosta. Pääin katsoa ainakin ensimmäisen erän ottelusta ja sen jälkeen päätän, jatkanko katselua vai lähdenkö nukkumaan. Maalien tekeminen on edelleen suomalaisille vaikeaa. Laukauksia tulee vähän ja nekin ammutaan suoraan kohti maalivahtia, joten maalivahdin on helppo ne torjua. Nyt kuitenkin ajassa 5:05 Esa Lindell teki Suomelle hienon ylivoimamaalin.