20190324_144800.jpg

N'avetan Laituri -ravintola Gumbontalossa.

Kevät on kalenterin mukaan jo pitkällä ja kevätpäivän tasauskin on jo takanapäin, mutta lunta on maassa vielä vaikka kuinka paljon ja lämpötilakin keikkuu nollan molemmin puolin. Nyt olisi kyllä jo kiva päästä eroon lumista, jotta päästään odottelemaan leskenlehtien ja sinivuokkojen ilmestymistä sekä ruohon vihertymistä ja puiden silmujen aukeamista.

Viime viikon aikana kävimme kaksi kertaa lounaalla Gumbostrandin Gumbontalossa N'avetan Laituri -ravintolassa. Valitettavasti molemmilla kerroilla jouduimme pettymään ruokaan. Ensimmäisellä kerralla lounaalla oli borssikeittoa ja karjalanpaistia. Borssikeitto oli hyvää, vaikkakin hieman haaleaa. Karjalanpaisti oli päässyt loppumaan, samoin sen kanssa tarjottava perunamuussi. Karjalanpaistia saatiin, kun jonkin aikaa odoteltiin, mutta perunamuussin sijasta tarjottiin pennepastaa, joka ei karjalanpaistin kanssa oikein maistunut. Toisen kerran kävimme siellä lauantaina, jolloin oli tarjolla kolmea keittoa; lihakeittoa, lohikeittoa sekä juuressosekeittoa. Lihakeitto oli kokonaan loppunut ja lohikeittoa oli vielä vähän jäljellä, mutta lohta keitossa ei enää juurikaan ollut. Annoin ravintolalle palautetta ja kerroin pettyneemme ruokaan, ja onkin toivottavaa, että asia korjaantuu, koska ravintolan paikka on erityisesti kesäaikaan ihanteellinen. Se on meren rannassa ja siinä on myös iso terassi, jossa on lämpimillä säillä mukava ruokailla.

Viime viikon lauantaina Päivi oli kutsunut meidät Espoon kulttuurikeskuksen Tapiolasalissa järjestettyyn tanssinäytökseen katsomaan kirkkonummelaisen tanssikoulun tanssiesityksiä, joista kahdessa esiintyi myös Antin tyttärentytär Juulia. Esiintyjiä oli muutaman vuoden ikäisistä tanssijoista aikuisiin asti. Esiintyviä ryhmiä oli paljon, mutta esitykset olivat sopivan mittaisia, ja myös tekniikka pelasi niin, että esitykset voitiin toteuttaa ilman turhia taukoja. Tilaisuus oli hyvin järjestetty ja näki, että esityksiä oli harjoiteltu ahkerasti.

Kirstin kanssa tavattiin keskiviikkona Helsingissä ja käytiin lounaalla Ravintola Factoryssa. Lounasravintoloissa lounaan hinta vaihtelee kymmenen euron molemmin puolin, mutta se, mitä sillä noin kympillä saa, vaihtelee paljon enemmän. Factoryn lounaaseen kuuluu salaattipöytä, useita lämpimiä ruokia ja jälkiruoka. Ruoan laatukin on ihan kohtuullinen.