20160823_185414.jpg

 

Tiistaiksi olimme hankkineen Helsingin Sanomien erikoishintaan tarjoamat liput Electroventure-konserttiin Huvila-teltassa. Konsertti kuului Helsingin Juhlaviikkojen ohjelmistoon. Emme ole aikaisemmin olleet Huvila-teltan konserteissa, joten oli kiva nähdä sekin.

Electroventurea kuvattiin suomalais-luxemburgilaiseksi jazz-illaksi, joka "sinkoaa Huvila-teltan suoraan virtuoosimaisille sfääreille". Konsertti oli trumpetisti Verneri Pohjolan ja luxemburgilainen vibrafonisti Pascal Schumacherin yhteistyöprojekti ja tärkeänä elementtinä siinä oli elektronisten äänimaailmoiden laaja skaala. Konsertissa soittivat myös Mikko Perkola, viola da gamba ja Samuli Kosminen, rummut.

Minusta konsertti oli hyvä, esitettävät kappaleet hienoja ja muusikoiden työskentelyä oli kiinnostava seurata. Antin mielestä esitys oli paikoitellen ihan hyvä. Sääkin oli niin lämmin, että teltassa tarkeni hyvin ilman päällysvaatteita.

 

20160824_152858 (2).jpg

 

Keskiviikkona menin Rianaa vastaan koululle. Kävimme mehulla ja kahvilla Taidetehtaan vieressä olevassa kahvilassa, ja sen jälkeen menimme Taidetehtaalle katsomaan taidetta. Esillä oli Kaisu Lundelinin maalauksia ja Aura Kotkavirran ja Jussi Juurisen töitä. Rianan pianotunnit olivat alkaneet ja hän soitti kotonaan minulle uutta pianoläksyään. Hän on tänä syksynä myös aloittamassa laulutunteja pianonsoiton opettajansa johdolla.

 

20160824_165455.jpg

 

Torstaina Martti tuli työkalupakkinsa kanssa meille. Olin pyytänyt häntä korjaamaan vuosia sitten meille tekemiään kukkalaatikoita, jotka muuten olivat vielä aivan kunnossa, mutta pohjalaudat olivat osittain pudonneet alas, kun niitä kannattelevat listat olivat pettäneet. Syynä tähän oli se, että laatikoissa olleiden tuijien juuret olivat kasvaneet niin suuriksi, etteivät ne olleet enää mahtuneet laatikoihin. Koska tuijat olivat muutenkin jo hieman ränsistyneet, ne oli poistettu laatikoista, jotka nyt kunnostettuina odottavat ensi kevättä ja uusia kasveja. Kiinnitimme Martin kanssa myös uudet lauantaina hankitut linnunpöntöt pihapuihin.