Angelika%20Klas.jpg

 

Sopraano Angelika Klas on viettänyt maaliskuussa 25-vuotistaiteilijajuhlaansa, ja yksi kolmesta Angelika Klas - Laulun juhlaa -konserteista pidettiin sunnuntaina Keravalla Keuda-talon Kerava-salissa. Olin varannut liput Kaijalle, Merjalle ja itselleni jo lokakuussa, koska halusin ehdottomasti päästä tähän konserttiin, sillä olen ihaillut Angelika Klasin monipuolisuutta, upeaa ääntä ja eläytymiskykyä vuosia ja käynyt hänen konserteissaan aina, kun se on ollut mahdollista.

Angelika Klasin lisäksi konsertissa esiintyivät hänen sisarensa, sopraano Marion Melnik, poikansa, pianisti Maximilian Fagerlund, baritoni Hannu Lehtonen sekä heitä säestävä Janne Hovi Trio; pianisti Janne Hovi, viulisti Mervi Myllyoja ja basisti Hannu Rantanen. Konsertin juonsi pianotaiteilija Seppo Hovi, jonka juonnot olivat tuttuun tapaan sekä koskettavia että hykerryttävän hauskoja.

Konsertin ohjelmisto oli monipuolinen; siihen sisältyi ooppera- ja operettiaarioita, liediä, jazzia, ikivihreitä sekä tangoja. Viimeksimainituista mielenpainuvimmat olivat Myrskyluodon Maija, Liljan kukka, sekä Yo soy Maria. Saatiin nähdä myös videokooste Angelika Klasin urasta ja monikulttuurisesta taiteilijaperheestä ja kuulla tarinoita hänen elämänvaiheistaan. Esiintyjät olivat taitavia, yli kaksituntisen konsertin tunnelma oli lämmin ja oli ihana kuulla niin monia tuttuja ja hienoja lauluja.

Konsertin väliajalla juotiin Kaijan tarjoamat suklaaleivoskahvit, ja Merjalta sain mukaani kauniin timanttiananaksen. Sunnuntain konsertti oli kuin kevään ensimmäinen sinivuokko; se ilahdutti, liikutti ja viihdytti. Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä oli satanut kymmenisen senttiä lunta ja nyt kun sääkin on kylmentynyt ja kevään edistyminen pysähtynyt, joudutaan niitä ensimmäisiä sinivuokkoja odottelemaan vielä viikkoja.

Angelika Klas sanoi rakastavansa tangojen esittämistä, ja taisi olla niin, että ensimmäisillä kerroilla, kun olin hänen konsertissaan, aiheena oli nimenomaan tango. Porvoon Taidetehtaan kaksi konserttia on jäänyt erityisesti mieleen.

Porvoon Taidetehtaalla esitettiin kymmenen vuotta sitten Astor Piazzollan tango-ooppera Maria de Buenos Aires, jonka esiintyjinä olivat Angelika Klas sekä tunnettu argentiinalainen tangolaulaja Martin Alvarado. Orkesteri koostui Tanguedia Quintetista ja Lohjan Kaupunginorkesterin muusikoista. Oopperan nimikappale oli iki-ihana Yo soy Maria, jonka Angelika Klas lauloi myös sunnuntain konsertissa.

Kuusi vuotta sitten, niin ikään Porvoon Taidetehtaalla, Angelika Klas, Tanguedia Quintet -orkesteri sekä tanssijat Katja Koukkula ja Jussi Väänänen esittivät Tangon juhlaa -konsertissa sekä suomalaisia että argentiinalaisia tangoja. Tästä konsertista jäivät mieleen upeat sovitukset tutuista tangoista, erityisesti Kotkan ruususta.

 

Angelika%20Klas%202.jpg