20211016_145951 (2).jpg

 

Lastenlapsistani nuorin, Eden, täytti perjantaina kaksi vuotta ja lauantaina Henna ja Jarno järjestivät Somerolla hänelle syntymäpäiväjuhlat. Juhlien vietto alkoi Someron Monitoimihallilla "Hyppii Pomppii" -ohjelmalla, joka oli suunniteltu erityisesti lapsivieraita varten. Paikalla oli myös Klaus-pelle viihdyttämässä lapsia; laulamassa ja tekemässä temppuja.

Osa meistä aikuisista liittyi mukaan juhlien toisessa vaiheessa, joka tapahtui perheen loma-asunnolla. Siellä juhlinta jatkui vauhdikkaana, kun Monitoimihallilla juhlinnan aloittaneet saapuivat paikalle. Jarno grillasi makkaraa ja Edenin toivomuksesta myös hänen suurta herkkuaan maissia. Tarjolla oli myös suolaisia piirakoita, karjalanpiirakoita ja salaattia sekä kahvin kanssa monenlaisia makeita leivonnaisia, muun muassa upea täytekakku, muffineita, viinereitä sekä suklaata. Eden oli myös leiponut juhlaansa pullaa.

 

20211016_142326 (2).jpg

Onnittelulaulu Edenille laulettiin Klausin johdolla suomeksi, englanniksi ja ruotsiksi, minkä jälkeen Eden puhalsi äitinsä avustamana kakun päällä olleet kaksi kynttilää sammuksiin ja pääsi maistamaan kakkua.

Klaus, joka oli viihdyttänyt lapsia Monitoimihallilla, viihdytti nyt myös aikuisia juhlijoita; hän oli tuonut mukanaan erilaisia soittimia, kuten kaksi djembeä, paljain käsin soitettavia, vuohennahalla päällystettyjä rumpuja, joilla säestimme Klausia, kun hän soitti kitaraa ja lauloi. Ja me kaikki myös lauloimme mukana. Kyllä oli hauskaa ja kyllä musiikilla on ihmeellinen voima; tuntuu hyvältä, kun sitä kuuntelee, mutta tuntuu hyvältä myös itse osallistua musiikin tuottamiseen, kukin omien taitojensa mukaisesti.

Monet pikkuvieraista väsyivät ja nukkuivat päiväunia, mutta Eden jaksoi juhlia koko päivän iloisena ja hyväntuulisena, availla paketteja ja syödä kakkua, joka maistuikin paljon paremmalta kuin oikea ruoka, erityisesti kun makeat herkut eivät ole tähän mennessä kuuluneet hänen ruokavalioonsa.