Helsingin Kaupunginteatteri järjesti tänään ensimmäistä kertaa yleisölle avoimen näytäntövuoden avajaistilaisuuden. Uusi näytäntövuosi avattiin Linnanmäen Peacockissa, koska Kaupunginteatteri on remontissa. Teatterin peruskorjaus, joka alkoi tämän vuoden kesäkuussa, kestää puolitoista vuotta. Elokuussa 2017 esitetään Suuren näyttämön avajaisteoksena Lasse Mårtensonin säveltämä ja Anni Blomqvistin Myrskyluoto-romaanisarjaan pohjautuva musikaali Myrskyluodon Maija.

Peacock on yksi Kaupunginteatterin remonttiajan esityspaikoista ja siellä esitetään tulevana syksynä musikaalia Billy Elliot. Se on elokuvanakin tunnettu tarina nuoresta pojasta, jolla on unelma. Tarina sijoittuu 1980-luvulle englantilaiseen kaivoskaupunkiin, jossa pitkittyvä kaivosalan lakko vaarantaa perheiden toimeentulon.

Helsingin Kaupunginteatterin avajaistilaisuuden avasi teatterin johtaja Asko Sarkola ja sen jälkeen esiteltiin tulevan näytäntövuoden esityspaikat ja esitykset ja näytettiin katkelmia joistakin esityksistä. Tilaisuus kesti runsaan tunnin, minkä jälkeen yleisölle oli tarjolla pirtelöä ja popcornia. Peacockin katsomo, jonne mahtuu 900 henkeä, oli lähes täynnä.

Billy Elliotiin meillä on jo liput hankittuna. Muita aivan ehdottomasti nähtäviä esityksiä mielestäni ei ole Kaupunginteatterin syyskaudella tarjolla.

Avajaistilaisuuden jälkeen ajoimme Kulosaareen sichuaninilaista ruokaa tarjoavaan kiinalaisravintolaan Cheng Du, jonka Antti oli lukenut tarjoavan erinomaista ruokaa. Ehdimme paikalle hieman ennen kolmea, jolloin lounasaika päättyi. Kuitenkin meidän jälkeenkin vielä tuli väkeä paikalle ostamaan mukaan otettavia ruoka-annoksia. Me söimme paikan päällä kaksi erilaista possuannosta. Meille kerrottiin, että valitsemamme ruoka-annokset ovat melko voimakkaasti maustettuja, mutta annokset olivat meidän molempien makuun sopivia. Minähän en välitä kovin mausteisesta ruoasta ja Antti taas haluaa hyvin maustettua. Nämä annokset olivat maukkaita ja sopivan mausteisia.