P1170879.JPG

 

Maanantaiksi meillä oli liput Emäsalon Midgårdiin, jossa Jokiteatteri esitti musiikki-iloittelun "Kesäillan valssi 2". Liput oli hankittu jo jonkin aikaa sitten. Maanantaipäivä oli ollut aivan poikkeuksellisen helteinen ja illalla, kun tuli aika lähteä tilaisuuteen, olo oli hieman uupunut. Koska liput oli hankittu, ei kuitenkaan tullut ajatustakaan, että ne voisi jättää käyttämättä. Siis matkaan!

Musiikki-iloittelu oli rakennettu perinteisten iltamien mukaisesti. Kanttiinissa myytiin kahvia, virvokkeita ja pullaa, sieltä sai myös ostaa arpoja, joiden palkintona oli täysinäinen herkkuämpäri. Runsaan kahden tunnin esityksessä oli puheosuus; kuulimme muun muassa yhden näkökulman tämän kesän huipputapahtumiin Meghanin ja Harryn häähumuun sekä jalkapallon MM-kisoihin. Mukana oli myös runo ja voimistelua, ne kun kuuluvat myös iltamien ohjelmaan. Koska sali oli aivan täynnä yleisöä, iltamien tanssiosuus rajoittui esiintyjien tanssiin. Yhteislauluosuus oli kuitenkin mukana ja esiintyjien mukana sai laulaa muutenkin aina, kun muisti sanat. Iltamien musiikki oli monipuolista ja kesäisen kevyttä. Koska Emäsalossa on myös ruotsinkielisiä asukkaita, ohjelmaan oli sisällytetty ruotsinkielisiäkin osuuksia. Larivaara-Toivosen perheellä on kesäpaikka Emäsalossa ja yleisölle kerrottiin tarinoita perheen kesänaapureista ja heidän elämänsä seuraamisesta.

Midgård-seuratalon juhlasaliin mahtuu 200 henkeä, ja se oli aivan tupaten täynnä. Musiikki-iloittelun esittivät Merja Larivaara, Kari-Pekka Toivonen ja heidän jälkeläisensä sekä Merzi Rajalan johtama orkesteri. Esitys vei mukanaan aivan ensihetkestä lähtien. Se oli erittäin hauska, vauhdikas, taidokkaasti tehty ja taitavien taiteilijoiden esittämä, aivan huippujuttu. Se oli parasta mahdollista kesäistä viihdettä. Väsymys katosi heti esityksen alkuminuuteilla ja tilaisuuden päätyttyä olo oli kesäisen kevyt.